Huawei P10 vs Huawei P9 review: is de P10 beter dan zijn voorganger?

Huawei heeft net zijn nieuwe topsmartphone in de verkoop gegooid. De Huawei P10 is een duidelijke evolutie van zijn voorganger; de Huawei P9. Om de vraag uit de titel maar meteen te beantwoorden: ja, hij is beter. Maar hoeveel beter? Dat zoeken we uit in deze vergelijking.

Huawei P10

Huawei heeft de P10 op een aantal vlakken van updates voorzien. Zo heeft de smartphone een betere dubbele camera meegekregen. De zwart-wit-sensor maakt nu 20-megapixelfoto’s, waardoor de telefoon meer detail moet kunnen vastleggen. Ook is de camera optisch gestabiliseerd. Onder de motorkap tikt de nieuwe Kirin 960-chipset gekoppeld aan 4GB werkgeheugen. De vingerafdrukscanner is naar de voorkant verplaatst en doet nu ook dienst als homeknop. Natuurlijk is de software van Huawei weer een beetje verder geëvolueerd. De P10 draait op Android 7.0 Nougat met daarbovenop de EMUI 5.1. De P9 heeft ook een update naar Nougat gehad, maar moet het doen met de EMUI 5.0.

Een opvallende verandering is het ontwerp. De P9 had een bijzonder mooi en eigen design; de P10 is ontwerptechnisch wat meer richting de iPhone gegroeid. Neemt niet weg dat hij nog steeds mooi en goed afgewerkt is, maar de eigen identiteit van Huawei is een beetje verloren gegaan. Jammer.

Huawei P9

De Huawei P9 is inmiddels wat goedkoper en heeft nog steeds het nodige in zijn mars. Zo is hij net als de Huawei P10 voorzien van een mooi 5,1-inch full HD-scherm. De dubbele Leica camera is ook aanwezig, maar in dit geval hebben beide sensoren een 12-megapixelresolutie. De processor is nog steeds een snelle octacoreprocessor, maar wel wat ouder. De Kirin 955-chipset scoort vooral op grafisch gebied duidelijk slechter dan de Kirin 960 uit de P10.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters