Huawei P10 vs Huawei P9 review: is de P10 beter dan zijn voorganger?

Huawei heeft net zijn nieuwe topsmartphone in de verkoop gegooid. De Huawei P10 is een duidelijke evolutie van zijn voorganger; de Huawei P9. Om de vraag uit de titel maar meteen te beantwoorden: ja, hij is beter. Maar hoeveel beter? Dat zoeken we uit in deze vergelijking.

Huawei P10

Huawei heeft de P10 op een aantal vlakken van updates voorzien. Zo heeft de smartphone een betere dubbele camera meegekregen. De zwart-wit-sensor maakt nu 20-megapixelfoto’s, waardoor de telefoon meer detail moet kunnen vastleggen. Ook is de camera optisch gestabiliseerd. Onder de motorkap tikt de nieuwe Kirin 960-chipset gekoppeld aan 4GB werkgeheugen. De vingerafdrukscanner is naar de voorkant verplaatst en doet nu ook dienst als homeknop. Natuurlijk is de software van Huawei weer een beetje verder geëvolueerd. De P10 draait op Android 7.0 Nougat met daarbovenop de EMUI 5.1. De P9 heeft ook een update naar Nougat gehad, maar moet het doen met de EMUI 5.0.

Een opvallende verandering is het ontwerp. De P9 had een bijzonder mooi en eigen design; de P10 is ontwerptechnisch wat meer richting de iPhone gegroeid. Neemt niet weg dat hij nog steeds mooi en goed afgewerkt is, maar de eigen identiteit van Huawei is een beetje verloren gegaan. Jammer.

Huawei P9

De Huawei P9 is inmiddels wat goedkoper en heeft nog steeds het nodige in zijn mars. Zo is hij net als de Huawei P10 voorzien van een mooi 5,1-inch full HD-scherm. De dubbele Leica camera is ook aanwezig, maar in dit geval hebben beide sensoren een 12-megapixelresolutie. De processor is nog steeds een snelle octacoreprocessor, maar wel wat ouder. De Kirin 955-chipset scoort vooral op grafisch gebied duidelijk slechter dan de Kirin 960 uit de P10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters