Huawei P10 vs LG G6 review

Huawei en LG hebben allebei net hun nieuwe topsmartphone op de markt gezet. De Huawei P10 is vooral een evolutie van de P9, terwijl LG dit jaar wat meer zijn best heeft gedaan om echt met iets nieuws te komen. In deze vergelijking kijken we welke aanpak beter is.

LG G6: Groot scherm, kleine body

De belangrijkste vernieuwing van de G6 is dat hij een groter scherm in een niet veel grotere behuizing weet te proppen. Zo is de G6 praktisch even groot als de Huawei P10, maar dan wel met een 5,7- in plaats van 5,1-inch scherm. Dat is niet alleen handig; het ziet er ook erg mooi uit. Een andere vernieuwing die LG aan het ontwerp heeft gedaan, is dat de G6 waterdicht is. Handig als je hem per ongeluk in het water laat vallen. De camera op de achterkant heeft twee lenzen: een groothoeklens en een ‘normale’ lens. Beiden zijn ze gekoppeld aan een 13-megapixelcamera.

De LG G6 is verder een vrij doorsnee high-endsmartphone. Hij heeft een ips lcd-scherm met een resolutie die iets hoger ligt dan Quad HD, is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 821-processor en heeft 4GB werkgeheugen.

Huawei P10: Stijlvolle subtopper

De Huawei P10 kun je het beste beschrijven als een stijlvolle subtopper. Hij is net wat minder vooruitstrevend dan de ‘echte’ high-endsmartphones van het moment en kost ook iets minder. De LG G6 kost €750, terwijl je de Huawei P10 al kunt kopen voor €600. De behuizing van de P10 is stijlvol en goed afgewerkt, maar mist de superkleine schermranden van de G6. Wat de twee telefoons wel gemeen hebben, is hun dubbele camera. Huawei is daarvoor een samenwerking met Leica aangegaan en combineert de foto’s van de twee camera’s tot een beter plaatje. De Huawei P10 is ook wat sneller dan de LG G6; dat komt door zijn nieuwere Kirin 960-chipset.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters