Huawei P10 vs Nokia 8 review

Wel een high-endsmartphone, maar niet teveel betalen? Dat kan als je bereid bent om afstand te nemen van leuke nieuwigheidjes zoals een bijna randloos scherm of een waterdichte behuizing. Bijvoorbeeld met de Nokia 8 of Huawei P10. Maar welke van de twee is de beste keuze? In deze vergelijking zoeken we dat uit.

No-nonsense

Je zou kunnen zeggen dat kleine schermranden een van de onderscheidende factoren is van een high-endsmartphone dit jaar. Maar hoe flitsend die kleine randjes er ook uitzien, voor veel mensen is het helemaal niet nodig. Millimetertje meer of minder scherm; who cares. Bovendien zijn die nieuwe randloze schermen nog steeds vrij smal en heb je er bij sommige content dus niet eens iets aan.

Voor mensen die deze gedachtegang goed kunnen volgen zijn de Nokia 8 en Huawei P10 uitstekende opties. Met hun traditionele ontwerp en gebrek aan rare fratsen zijn het echte no-nonsense smartphones waar je mooi wat geld mee kunt besparen.

Krachtige smartphones

Toch zijn het wel rasechte high-endsmartphones. Ze zijn bijzonder krachtig, hebben een kwalitatief goede dubbele camera en zijn qua software helemaal up-to-date. En hoewel ze niet zo overlopen van de bijzondere features als sommige andere dure toestellen, hebben ze zeker mooie dingen te bieden. De Nokia 8 heeft bijvoorbeeld 360 graden audio-opname in video’s en de Huawei P10 maakt indruk met zijn bijzonder uitgebreide fotocamera.

Uiteindelijk zijn het dus twee goede smartphones, waartussen ook niet direct een winnaar aan te wijzen is. Maar in deze video bespreken komen we een heel eind en bespreken we alle verschillen en overeenkomsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robin -

    P10 sinds juni in bezit en zéér tevreden mee. Telefoon is snel, vlot, heeft weinig bloatware en Huawei’s eigen EMUI stelt niet teleur. Telefoon doet in gebruik en qua prestaties niet onder voor nog bijvoorbeeld een iPhone 7 of Galaxy S8. Design is strak, vingerafdrukscanner belachelijk snel maar behuizing krast wel wat snel.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters