Huawei P20 Lite videoreview

Zoals elk jaar brengt Huawei ook in 2018 weer een budgetvariant van zijn topsmartphone uit. Maak kennis met de Huawei P20 Lite. Een middensegmenter die het vooral van zijn ontwerp moet hebben en erg populair is. In deze Huawei P20 Lite review vertellen we je alle ins en outs over het toestel.

Notch

Het meest opvallende designelement van de Huawei P20 Lite is ongetwijfeld de notch. Deze inkeping aan de bovenkant van het scherm zien we tegenwoordig steeds meer en zorgt ervoor dat het scherm nog verder naar boven doorgetrokken kan worden. De P20 Lite is dan ook opvallend klein voor zijn schermformaat van 5,84 inch.

Het is ook een van de belangrijkste dingen die de Lite gemeen heeft met de P20 en P20 Pro; zijn duurdere broers. Net als de focus op de camera, hoewel die bij deze Lite-variant wel wat minder sterk is. De Huawei P20 Lite heeft een dubbele camera, maar de tweede lens wordt alleen gebruikt om diepte-informatie toe te voegen zodat je portretten met een vervaagde achtergrond kunt maken. Los daarvan zit er een 16-megapixelcamera op het toestel die aardig goed presteert.

Doorsnee specificaties

Uiteindelijk is de Huawei P20 Lite echter een midrange-telefoon met vrij doorsnee specificaties. Sterker nog: hij heeft zo’n beetje dezelfde specificaties als de andere middenklassers van Huawei van de afgelopen tijd. Hij deelt bijvoorbeeld zijn Kirin 659-chipset en full HD+ scherm met toestellen als de Huawei P Smart en Huawei Mate 10 Lite. Het onderscheidend vermogen van de P20 Lite is dan ook aan de lage kant.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters