Huawei P20 Lite videoreview

Zoals elk jaar brengt Huawei ook in 2018 weer een budgetvariant van zijn topsmartphone uit. Maak kennis met de Huawei P20 Lite. Een middensegmenter die het vooral van zijn ontwerp moet hebben en erg populair is. In deze Huawei P20 Lite review vertellen we je alle ins en outs over het toestel.

Notch

Het meest opvallende designelement van de Huawei P20 Lite is ongetwijfeld de notch. Deze inkeping aan de bovenkant van het scherm zien we tegenwoordig steeds meer en zorgt ervoor dat het scherm nog verder naar boven doorgetrokken kan worden. De P20 Lite is dan ook opvallend klein voor zijn schermformaat van 5,84 inch.

Het is ook een van de belangrijkste dingen die de Lite gemeen heeft met de P20 en P20 Pro; zijn duurdere broers. Net als de focus op de camera, hoewel die bij deze Lite-variant wel wat minder sterk is. De Huawei P20 Lite heeft een dubbele camera, maar de tweede lens wordt alleen gebruikt om diepte-informatie toe te voegen zodat je portretten met een vervaagde achtergrond kunt maken. Los daarvan zit er een 16-megapixelcamera op het toestel die aardig goed presteert.

Doorsnee specificaties

Uiteindelijk is de Huawei P20 Lite echter een midrange-telefoon met vrij doorsnee specificaties. Sterker nog: hij heeft zo’n beetje dezelfde specificaties als de andere middenklassers van Huawei van de afgelopen tijd. Hij deelt bijvoorbeeld zijn Kirin 659-chipset en full HD+ scherm met toestellen als de Huawei P Smart en Huawei Mate 10 Lite. Het onderscheidend vermogen van de P20 Lite is dan ook aan de lage kant.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters