Huawei P20 Lite videoreview

Zoals elk jaar brengt Huawei ook in 2018 weer een budgetvariant van zijn topsmartphone uit. Maak kennis met de Huawei P20 Lite. Een middensegmenter die het vooral van zijn ontwerp moet hebben en erg populair is. In deze Huawei P20 Lite review vertellen we je alle ins en outs over het toestel.

Notch

Het meest opvallende designelement van de Huawei P20 Lite is ongetwijfeld de notch. Deze inkeping aan de bovenkant van het scherm zien we tegenwoordig steeds meer en zorgt ervoor dat het scherm nog verder naar boven doorgetrokken kan worden. De P20 Lite is dan ook opvallend klein voor zijn schermformaat van 5,84 inch.

Het is ook een van de belangrijkste dingen die de Lite gemeen heeft met de P20 en P20 Pro; zijn duurdere broers. Net als de focus op de camera, hoewel die bij deze Lite-variant wel wat minder sterk is. De Huawei P20 Lite heeft een dubbele camera, maar de tweede lens wordt alleen gebruikt om diepte-informatie toe te voegen zodat je portretten met een vervaagde achtergrond kunt maken. Los daarvan zit er een 16-megapixelcamera op het toestel die aardig goed presteert.

Doorsnee specificaties

Uiteindelijk is de Huawei P20 Lite echter een midrange-telefoon met vrij doorsnee specificaties. Sterker nog: hij heeft zo’n beetje dezelfde specificaties als de andere middenklassers van Huawei van de afgelopen tijd. Hij deelt bijvoorbeeld zijn Kirin 659-chipset en full HD+ scherm met toestellen als de Huawei P Smart en Huawei Mate 10 Lite. Het onderscheidend vermogen van de P20 Lite is dan ook aan de lage kant.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters