Huawei P20 Lite vs Huawei P Smart review

Huawei heeft een ruime lijn aan smartphones in het middensegment beschikbaar. Voor ieder wat wils, maar ook wel meer van hetzelfde. De Huawei P Smart is op dit moment de goedkoopste goede optie; de Huawei P20 Lite de duurste. In deze video bekijken we hoe groot de verschillen tussen die twee eigenlijk zijn.

Gelijke basis

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: in de basis zijn deze twee Huawei’s eigenlijk bijna gelijk. Ze zijn allebei gebaseerd op de Huawei Kirin 659-chipset, hebben allebei een vrij groot full HD+ scherm en draaien op dezelfde software. Ook de batterijen van de twee verschillen niet. Bovendien zijn beide toestellen uitgerust met een lang scherm met kleine randen en hebben ze allebei een dubbele camera.

Wie iets verder gaat kijken ziet wel dat de P20 Lite de wat betere van de twee is. Zo heeft hij een hogere cameraresolutie en is het geheugen wat ruimer. 4GB werkgeheugen en 64GB opslag tegenover 3GB en 32GB in de P Smart.

Moderner uiterlijk

Een ander groot verschil is het uiterlijk. Hoewel de telefoons beide een langgerekt scherm hebben, is die van de P20 Lite wat moderner. Hij is nog een stukje langer en heeft een zogenaamde notch aan de bovenkant. Dat is een inkeping waar onder andere de frontcamera in zit, die ervoor zorgt dat het scherm ernaast nog verder tegen de rand getrokken kan worden. De achterkant van de P20 Lite is van glas en ziet er fraai uit.

De Huawei P Smart heeft een wat meer standaard ontwerp, met een 18:9-scherm met kleine randen aan de voorkant en een saaie aluminium achterkant. Je betaalt dus duidelijk minder voor het ontwerp.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters