Huawei P20 Pro langetermijn review: waarom ik overgestapt ben

De Huawei P20 Pro is inmiddels al een tijdje verkrijgbaar en blijkt de harten van veel consumenten én telecomjournalisten gestolen te hebben. Waaronder die van mij. De afgelopen maanden heb ik de P20 Pro regelmatig gebruikt en in deze video blik ik daarop terug.

Wow!

Eigenlijk dé reden dat ik naar de P20 Pro overgestapt ben is de hoge wow-factor van het toestel. Hij ziet er goed uit, heeft bijzondere kleuren en een erg indrukwekkende camera. Daarmee onderscheidt ‘ie zich van de meeste smartphones, die tegenwoordig toch vaak een beetje aan de saaie kant zijn.

Bovendien kan de camera van de Huawei P20 Pro – vooral in het donker – foto’s maken die je met geen enkele andere smartphone kunt schieten. Voor cameraliefhebbers zoals ik is dat natuurlijk een groot voordeel. De keerzijde van dat verhaal is dat de camera nogal inconsistent is en soms veel te extreme HDR-beelden maakt.

Nadelen vallen wel mee

Na een aantal maanden is het natuurlijk ook even tijd om te reflecteren op mijn review over de P20 Pro. Een aantal nadelen die ik daarin noemde blijken in de dagelijkse praktijk niet zo’n probleem te zijn. Met één uitzondering: het gebrek aan een audiojack is bijzonder irritant.

Dat betekent zeker niet dat de P20 Pro de perfecte smartphone is. Allround legt hij het misschien nog steeds af tegen een aantal concurrenten, maar dat doet hij wel met karakter. Daardoor is het wat mij betreft een van de beste keuzes op dit moment. Zelfs als je zijn hoge prijs van ruim €750 meeneemt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters