Huawei P20 Pro videoreview

De Huawei P20 Pro is hét nieuwe toptoestel van Huawei. De smartphone heeft alles wat je van een high-endtelefoon mag verwachten plus een extra cameralens. Of dat een succes is? Dat zie je in deze videoreview.

Camera met telefoon

De focus van de P20-serie ligt helemaal op de camera. Zo erg zelfs, dat de tekst aan de achterkant horizontaal is aangebracht. Want dat is zoals je een camera vasthoudt. De P20 Pro heeft drie camerasensoren om goede foto’s te kunnen leveren in alle lichtomstandigheden en met weinig kwaliteitsverlies te kunnen zoomen. Tot wel 5x zelfs dankzij slimme software.

Het gaat om een 40-megapixel kleurencamera, een 20-megapixel zwart-wit camera en een 8-megapixel kleurencamera met zoomlens. Die werken samen voor een 10-megapixelfoto die er ook in het donker nog goed uitziet.

Nieuw ontwerp

Naast de camera is het ontwerp van de Huawei P20 Pro belangrijk. De telefoon heeft een bijna randloos scherm met aan de bovenkant een inkeping. Onder zit een relatief dikke rand, maar die heeft Huawei wel voorzien van een vingerafdrukscanner om hem wat functioneler te maken. De achterkant is van glas en de smartphone is volledig waterdicht.

De keerzijde van het nieuwe ontwerp is dat er geen audiojack meer aanwezig is. Draadloos opladen ontbreekt ook nog steeds en de telefoon slikt geen geheugenkaartjes. Dat laatste is trouwens geen groot probleem: hij heeft namelijk 128GB ingebouwde opslagruimte.
Ook met de rest van de specificaties zit het wel goed. De P20 Pro is waterdicht, heeft een oledscherm, is voorzien van een snelle octacoreprocessor van Huawei zelf en heeft een grote 4000mAh-accu. Genoeg ingrediënten voor een succesvol toestel dus.
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters