Huawei P20 Pro videoreview

De Huawei P20 Pro is hét nieuwe toptoestel van Huawei. De smartphone heeft alles wat je van een high-endtelefoon mag verwachten plus een extra cameralens. Of dat een succes is? Dat zie je in deze videoreview.

Camera met telefoon

De focus van de P20-serie ligt helemaal op de camera. Zo erg zelfs, dat de tekst aan de achterkant horizontaal is aangebracht. Want dat is zoals je een camera vasthoudt. De P20 Pro heeft drie camerasensoren om goede foto’s te kunnen leveren in alle lichtomstandigheden en met weinig kwaliteitsverlies te kunnen zoomen. Tot wel 5x zelfs dankzij slimme software.

Het gaat om een 40-megapixel kleurencamera, een 20-megapixel zwart-wit camera en een 8-megapixel kleurencamera met zoomlens. Die werken samen voor een 10-megapixelfoto die er ook in het donker nog goed uitziet.

Nieuw ontwerp

Naast de camera is het ontwerp van de Huawei P20 Pro belangrijk. De telefoon heeft een bijna randloos scherm met aan de bovenkant een inkeping. Onder zit een relatief dikke rand, maar die heeft Huawei wel voorzien van een vingerafdrukscanner om hem wat functioneler te maken. De achterkant is van glas en de smartphone is volledig waterdicht.

De keerzijde van het nieuwe ontwerp is dat er geen audiojack meer aanwezig is. Draadloos opladen ontbreekt ook nog steeds en de telefoon slikt geen geheugenkaartjes. Dat laatste is trouwens geen groot probleem: hij heeft namelijk 128GB ingebouwde opslagruimte.
Ook met de rest van de specificaties zit het wel goed. De P20 Pro is waterdicht, heeft een oledscherm, is voorzien van een snelle octacoreprocessor van Huawei zelf en heeft een grote 4000mAh-accu. Genoeg ingrediënten voor een succesvol toestel dus.
iPhone SE 2

De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2? lees verder

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters