Huawei P20 Pro vs Apple iPhone X review

Huawei doet steeds beter mee in de high-end smartphonemarkt en dat betekent ook dat het merk een steeds betere concurrent wordt voor Apple. Bovendien zijn de toestellen van Huawei op Androidgebied zo’n beetje het meest in de buurt van een iPhone wat je kunt krijgen. Tijd om eens te kijken hoe de Huawei P20 Pro zich verhoudt tot de Apple iPhone X.

Gelijkenissen

Toen de Huawei P20 Pro gelanceerd werd, werden meteen zijn gelijkenissen met de iPhone X groot uitgemeten. Die zijn er inderdaad, hoewel het ook allemaal wel meevalt. Maar de algemene opzet van het ontwerp is hetzelfde. Glas, metaal, waterdicht en voorzien van een notch. Ook de plaatsing van de camera is hetzelfde en bovendien heeft de EMUI van Huawei het nodige weg van iOS.

Maar er zijn eigenlijk nog veel meer verschillen. Natuurlijk is er het verschil tussen Android en iOS dat nogal groot is. Maar ook de camera’s van deze twee toestellen zijn duidelijk anders, het schermformaat is nogal een verschil en de Huawei heeft wat meer extra’s in de hardware. Denk aan een infraroodblaster, dualsim-optie en uitbreidbaar geheugen.

Duurste smartphones

Nadeel van de toestellen is dat het de duurste smartphones van het moment zijn. De iPhone X wint – of eigenlijk verliest –  het met zijn €1000, maar ook de P20 Pro kan er wat van met zijn €800. Natuurlijk is die €200 nog een significant verschil, maar op zo’n hoge prijs hoef je het daarom ook niet te doen of laten. Waarom wel vertelt onze Dominick je in deze video.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters