Huawei P20 videopreview

P8, P9, P10, P….20!? Huawei heeft net zijn nieuwe topsmartphone aangekondigd. Niet de P11 zoals je logischerwijs zou verwachten, maar de P20. En om het nog wat verwarrender te maken is dat eigenlijk niet het topmodel, maar de subtoppper. In deze Huawei P20 videopreview hoor je er alles over.

Klein broertje

De Huawei P20 is het kleine broertje van de Huawei P20 Pro. Niet zo gek natuurlijk, want dat is wel vaker het geval. Alleen in dit geval is de P20 niet alleen letterlijk het kleine broertje, maar ook figuurlijk. De P20 Pro heeft een groter scherm met betere techniek, meer werkgeheugen en een behuizing die wel waterdicht is. Plus een volledig vernieuwde camera.

De Pro zal dan ook het focustoestel worden van Huawei in Nederland; de P20 is bijna een soort extraatje dat meespeelt in de subtop. Dat betekent gelukkig niet dat hij niet de moeite waard is. Hij deelt een groot deel van zijn genen met de P20 Pro en is met €649 voor een high-endsmartphone netjes geprijsd.

Camera met telefoon

De focus van de P20-serie ligt helemaal op de camera. Zo erg zelfs, dat de tekst aan de achterkant horizontaal is aangebracht. Want dat is zoals je een camera vasthoudt. Toch is er in het geval van de gewone P20 in essentie niet zo gek veel aan die camera veranderd. Het is nog steeds een dubbele camera die in samenwerking met Leica is ontwikkeld; nog steeds met een 12-megapixel kleurensensor en een 20-megapixel zwartwit-sensor. Alleen dit keer wordt hij extra veel geholpen door artificial intelligence en is de primaire sensor wat gegroeid. Wat natuurlijk moet resulteren in betere foto’s, vooral in het donker.

Los van die camera moet de Huawei P20 het vooral hebben van zijn nieuwe ontwerp. Hij heeft een 5,8-inch scherm met notch aan de bovenkant gekregen en is beperkt waterdicht. De achterkant is van glas en de rand van metaal en het geheel ziet er fraai uit.

Natuurlijk valt er nog veel meer te vertellen over de Huawei P20; dat doen we in deze video. Kijk dus snel verder voor een uitgebreide preview van de Huawei P20.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters