Huawei P8 vs Apple iPhone 6 review

In deze video leggen we de Apple iPhone 6 naast een van zijn belangrijkste concurrenten op Androidgebied: de Huawei P8. Alle verschillen en overeenkomsten tussen de twee smartphones komen langs.

De Apple iPhone 6s is net aangekondigd, maar dat betekent niet dat de iPhone 6 van de markt zal verdwijnen. In het iets lagere marktsegment is de ‘oude’ iPhone nog steeds een interessante keuze. In deze video leggen we hem naast de Huawei P8, die op Android draait maar het nodige van de iPhone weg heeft. De software van de P8 is bijvoorbeeld gedeeltelijk op de iPhone geïnspireerd en de designfilosofie lijkt op elkaar. Qua specificaties lopen de twee aardig uit elkaar: de iPhone heeft 1GB werkgeheugen en een dualcoreprocessor terwijl de Huawei 3GB werkgeheugen en een octacoreprocessor heeft. Maar de prestaties hebben in de praktijk het nodige van elkaar weg. De situatie met de camera lijkt daar ook op: de Huawei P8 heeft een 13-megapixelcamera en de iPhone een 8-megapixelcamera. De prestaties van de twee verschillen wederom niet veel. De P8 maakt met zijn 8-megapixelcamera aan de voorkant wel duidelijk betere selfies dan de iPhone, die het met een 1,2-megapixel frontcamera moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Van den Berghe Gilbert -

  Heeft iemand een idee hoe het komt dat SMS berichten verstuurd vanaf een Huawei toestel, geen geluid produceren wanneer ze ontvangen worden op een Apple toestel. Het omgekeerde lukt wel, van Apple naar Huawei en de ontvanger met een Huawei toestel krijgt wel een seintje. Testen gedaan met twee verschillende Huawei toestellen, of schort er iets aan het Apple toestel.
  Graag een antwoordje ??? Ik begrijp er niets van !!!!

 2. Sjiekie -

  Je spreek twijfelachtig over de verschillen.
  De iPhone heeft jouw voorkeur dus die praat je goed constant. De Huawei verslaat de iPhone op ieder vlak. Het argument over het OS is helemaal gebakken lucht. Android is vele malen beter dan de ios op welk vlak dan ook.

  1. Dominick Viëtor -

   Ik kan je vertellen dat ik persoonlijk veel liever met de Huawei rond zou lopen, vooral omdat ik de geslotenheid van iOS niet kan waarderen. Maar dat betekent niet direct dat de iPhone geen goede punten meer heeft; dat heeft hij namelijk zeer zeker ook.

   1. Eddd -

    Van die geslotenheid merk ik niets. Dat is enkel een issue wanneer je zeer specifieke wensen hebt, lijkt me. Ik mis niets ten opzichte van mijn eerdere Android toestel. iOS bevalt me juist erg goed, bijna net zo prettig als BB10, welk onovertroffen is qua systeem.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters