Huawei P9: alles wat we nu al weten

Op woensdag 6 april zal Huawei zijn nieuwe Huawei P9 smartphones aankondigen. Wat we nu al weten over deze nog niet aangekondigde smartphones, gaan we je vertellen in deze video.

Huawei P9

Als standaard toestel in de P9 lijn gaat Huawei de Huawei P9 aankondigen. Dit toestel gaat een aluminium ontwerp hebben dat een beetje weg heeft van zowel de Nexus 6P als de Huawei P8 van vorig jaar. Aan de achterkant van het toestel vind je een vingerafdrukscanner, en eveneens een dubbele 12-megapixelcamera die gemaakt gaat zijn door Leica. In het toestel zal er een Hisilicon Kirin 950 octacoreprocessor zitten met 3GB werkgeheugen, het 32GB intern geheugen zal vermoedelijk uitbreidbaar zijn. Huawei zou het toestel voorzien van een 5,2-inch groot full-HD scherm en ook nog een 3000mAh grote accu. Voor dit alles ga je waarschijnlijk €450 betalen.

Huawei P9 Premium

De Huawei P9 kun je zoals de naam zegt, zien als een premium variant van de Huawei P9. Uit gelekte benchmarks blijkt dat dit toestel een krachtigere Hisilicon Kirin 955 octacoreprocessor met 4GB werkgeheugen zal hebben. Ook de achtercamera zou volgens deze benchmarks anders moeten zijn: een 13-megapixelachtercamera. Of Huawei bij deze camera gebruik gaat maken van de dual-camera technologie, kunnen we niet zeggen. Wat we wel bijna zeker weten is dat het toestel eenzelfde ontwerp zal hebben als dat van de P9, zelfde 5,2-inch full-HD scherm en 3000mAh batterij. Een prijs voor dit toestel kunnen we nog niet geven, al wat we weten is dat dit toestel geprijs zal zijn tussen de Huawei P9 en Huawei P9 Max.

Huawei P9 Max

Als duurste en grootste variant zal Huawei de P9 Max aankondigen. Dit toestel gaat een 6,2-inch groot quad-HD scherm hebben en eveneens voorzien zijn van een Hisilicon Kirin 955 octacoreprocessor met 4GB werkgheugen, net zoals de P9 premium. Als achtercamera zal het toestel een 12-megapixelsensor hebben met dezelfde dual-camera technologie als in de P9. De batterij in het toestel zal wel op een capaciteit van 3000mAh blijven, terwijl het interne geheugen een upgrade krijgt naar 64GB.

Huawei P9 Lite

Vorig jaar was de Huawei P8 Lite de ‘goedkope’ optie in de P8 lijn, de P9 Lite is dit voor de P9 lijn van Huawei. Over het ontwerp weten we al dat het toestel een lichtjes anders ontwerp dan dat van de andere toestellen in de P9 lijn zal hebben. Desalniettemin gaat het toestel nog altijd gemaakt zijn uit aluminium met een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel.

In deze video vertellen we je alles wat we weten over de P9 toestellen die Huawei in Londen zal aankondigen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters