Huawei P9 hands-on na 24 uur

Huawei heeft gisteren zijn nieuwe vlaggenschipsmartphones aangekondigd in Londen. Wij waren daar aanwezig, en hebben een Huawei P9 meegekregen. Wat onze eerste ervaring is met dit toestel gaan we je vertellen in deze video.

Ontwerp

Voor de Huawei P9 lijkt het bedrijf inspiratie gehaald te hebben bij zijn voorgaande smartphones: de Huawei P8 en Google Nexus 6P by Huawei. Natuurlijk is hier niets mis mee, dit zijn twee mooi ontworpen toestellen. De Huawei P9 ziet er op zijn beurt ook erg goed uit. Het toestel heeft een aluminium ontwerp gekregen dat er niet alleen goed uitziet, maar ook goed aanvoelt in de hand. Waar wij heel blij mee zijn is om te zien dat het achtercamera van het toestel niet uitsteekt.

Specificaties

Toen de Huawei P9 nog niet was aangekondigd deden geruchten de ronde dat het toestel voorzien zou zijn van een Hisilicon Kirin 950-octacoreprocessor. Dit blijkt niet waar te zijn, de Huawei P9 is namelijk voorzien van een krachtigere Hisilicon Kirin 955-octacoreprocessor. Betreffende het werkgeheugen zijn er wel twee modellen: eentje met 3GB werkgeheugen en 32GB intern geheugen en een andere, duurdere, variant met 4GB werkgeheugen en 64GB intern geheugen. Wij hebben het model met 3GB meegekregen, en de prestaties lijken op het eerste zicht helemaal in orde te zijn.

Camera

Vooraan de Huawei P9 vind je een 8-megapixel selfiecamera waarmee je mooie selfies kunt nemen. Omdat het een Chinese smartphone is, heb je natuurlijk ook een beauty mode om je selfie er nog beter uit te laten zien. Of net het tegengestelde in sommige gevallen. Achteraan is waar het interessante deel van de camera zit. Voor de achtercamera heeft Huawei namelijk samengewerkt met bekende camerafabrikant Leica. Deze samenwerking heeft een achtercamera opgeleverd met twee sensoren. Hoe deze camera ons tot nu toe is bevallen, kom je te weten in deze video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters