Huawei P9 Lite: redenen om hem (niet) te kopen

Dat de Huawei P9 Lite een interessant toestel is, dat heeft Sebastien je al verteld in de geschreven review van het toestel. Waarom je de smartphone zou moeten kopen, of net niet, dat gaat Sebastien je vertellen in deze video.

Batterij

Een van de grootste troeven van de Huawei P9 Lite, is de batterij van de smartphone. Net zoals de Huawei P9, is de P9 Lite voorzien van een 3000mAh grote accu. Maar het verschil is dan wel dat je veel langer met de P9 Lite kunt doen op een laadbeurt dan met de P9. Zelfs met zwaar gebruik, kun je makkelijk de dag doorkomen. Ben je een gemiddelde gebruiker, dan kun je met een klein beetje moeite twee dagen doorkomen op één laadbeurt. Wanneer de smartphone dan toch aan de lader moet, dan kun je hem lekker snel opladen. Zeker een reden om de P9 Lite te kopen dus!

Software

Niet alles aan een smartphone is positief, en ook bij de P9 Lite is niet alles rozengeur en maneschijn. Zoals je waarschijnlijk al wel zou verwachten van een Huawei-smartphone, is de software van de P9 Lite een (groot) minpunt van het toestel. Dit doordat Huawei zijn EMUI-skin overheen Android 6.0 heeft gezet. Zoals bij ieder ander toestel waar EMUI op aanwezig is, is de skin heel merkbaar aanwezig. Zo merkbaar zelfs dat je nauwelijks geen elementen van stock-Android terugvindt op de P9 Lite, en ook een lijst met geïnstalleerde applicaties ontbreekt. Ja, een launcher doet veel maar in het geval van EMUI voor velen niet genoeg. Hoe dan ook, de P9 Lite loopt wel soepel op zijn software en voor sommige mensen zorgt EMUI toch voor een aangename gebruikerservaring.

Meer redenen om Huawei P9 Lite te kopen

Natuurlijk zijn dit niet de twee enige redenen waarom je de Huawei P9 Lite (niet) zou moeten kopen. Waarom het toestel verder nog het kopen waard is, dat kom je te weten in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters