Huawei P9 Lite: redenen om hem (niet) te kopen

Dat de Huawei P9 Lite een interessant toestel is, dat heeft Sebastien je al verteld in de geschreven review van het toestel. Waarom je de smartphone zou moeten kopen, of net niet, dat gaat Sebastien je vertellen in deze video.

Batterij

Een van de grootste troeven van de Huawei P9 Lite, is de batterij van de smartphone. Net zoals de Huawei P9, is de P9 Lite voorzien van een 3000mAh grote accu. Maar het verschil is dan wel dat je veel langer met de P9 Lite kunt doen op een laadbeurt dan met de P9. Zelfs met zwaar gebruik, kun je makkelijk de dag doorkomen. Ben je een gemiddelde gebruiker, dan kun je met een klein beetje moeite twee dagen doorkomen op één laadbeurt. Wanneer de smartphone dan toch aan de lader moet, dan kun je hem lekker snel opladen. Zeker een reden om de P9 Lite te kopen dus!

Software

Niet alles aan een smartphone is positief, en ook bij de P9 Lite is niet alles rozengeur en maneschijn. Zoals je waarschijnlijk al wel zou verwachten van een Huawei-smartphone, is de software van de P9 Lite een (groot) minpunt van het toestel. Dit doordat Huawei zijn EMUI-skin overheen Android 6.0 heeft gezet. Zoals bij ieder ander toestel waar EMUI op aanwezig is, is de skin heel merkbaar aanwezig. Zo merkbaar zelfs dat je nauwelijks geen elementen van stock-Android terugvindt op de P9 Lite, en ook een lijst met geïnstalleerde applicaties ontbreekt. Ja, een launcher doet veel maar in het geval van EMUI voor velen niet genoeg. Hoe dan ook, de P9 Lite loopt wel soepel op zijn software en voor sommige mensen zorgt EMUI toch voor een aangename gebruikerservaring.

Meer redenen om Huawei P9 Lite te kopen

Natuurlijk zijn dit niet de twee enige redenen waarom je de Huawei P9 Lite (niet) zou moeten kopen. Waarom het toestel verder nog het kopen waard is, dat kom je te weten in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Gino -

   Hey,ik heb na een update van mijn Huawei nu net hetzelfde. Ik moet nu alles via pc doen 🙁 Bij Garmin zeggen ze dat het aan de software update ligt van Hawei.

 1. Anoniem graag -

  Dit doe ik normaal niet maar ik wordt ergens gek van….namelijk dat ik video’s uit mijn galerij blijf verwijderen maar ze niet weg gaan/terug komen. Ik ben ten einde raad.🙈

 2. Frank -

  Het vorige week update gedaan van nieuwe software. Vanaf toen ging battery zeer snel leeg . Liep alles warm en nu laad hij zelfs niet meer op. Vanmorgen 100percent geladen, na 5 uurtjes plat en geen leven meer in te krijgen. Nog iemand problemen hiermee?

  1. schepers geert -

   ik heb net hetzelfde probleem…na mijn laatste update twee of drie weken geleden,,,baterij volledig na de klote…daarvoor werkte hij nog perfect…gsm is nog geen jaar,,vind het gewoon schandalig…bij mijn vader is het probleem ook…na de laatste update baterij zo gaar als het maar kan zijn… SCHANDALIG

   1. F.Venrooy -

    Heb ik ook, waardeloos!!,na twee uurtjes licht gebruik (even u tube) met alle updates trekt ie het nog niet.geen wekker niks! Alleen herstarten en herladen,dan werkt hij weer.maar wel reclames over lange gebruikstijden.Je kan toch niet altijd een back up accu meeslepen!en er zit op deze geen vingerafdrukscanner!

 3. Sandra Vermeulen -

  Software update gehad en nu loopt P9 lite vast. Kom op Huawei eRecovery maar wat ik ook probeer niets werkt. Download latest version and recovery – kan ie niets vinden. Reboot doet ook niets. Shutdown geprobeerd maar ook niet. Soft reset, harde reset. Niets! Ik blijf terug komen op de pagina van Huawei eRecovery.
  Wie weet hier de oplossing voor?

 4. germaine van bylen -

  vanavond ging mijn telefoon huawei p9 lite maar kon niet afnemen het muziek bleef spelen maar verder kon ik er niets meer mee doen
  nogthans was mijn batterij nog zo goed als vol
  nu heb ik enkel nog en zwart beeld waaraan kan dat liggen mijn gsm is nog geen half jaar oud

 5. Jatho -

  Best wel tevreden met mijn eerste Android, overgestapt van Windows dus een aantal van mijn favorieten ineens wel op de smartphone beschikbaar. Heb echter een opmerking waarover ik weinig terugvind op Internet. Bij het afspelen van muziek is de laagste stand van de volumeregeling nog te hard om als achtergrondmuziek te dienen. Diverse apps geprobeerd maar die krijgen geen van alleen het volume naar beneden.
  Iemand een idee

 6. Linda -

  Ik hen deze telefoon, nu moet er een nieuwe update geïnstalleerd worden, dit gaat alleen niet omdat ik de melding krijgt dat ik te weinig internet opslag ruimte hebt. Hoe kan ik dit verhelpen?

  Gr Linda

   1. LS10 -

    het lijkt er op dat het gewoon interne opslag moet zijn. Ik had vandaag hetzelfde, maar na lang aanklooien bleek de update het wél te doen toen ik nog flink wat extra MB’s van het interne geheugen heb verwijderd. Bij mij kon ik de update daarna wel gewoon installeren!

 7. Jeroen -

  Ik heb deze telefoon nu 3 maanden. En hij bevalt mij uitstekend. Goede batterij en uitstekende camera.
  Op dat gebied is deze telefoon veel en veel beter dan de Iphone 5 die ik hiervoor had.

  Ik ben echter ook een flink minpunt tegengekomen. Al weet ik nog steeds niet of dit nu aan de telefoon ligt.
  Als ik een nieuw telefoonnummer toevoeg en opsla onder een bepaalde naam, dan slaat die de naam met dat nummer het 1e halfuur op. Vervolgens is die weg. Ik kan dus geen nieuwe contacten toevoegen. Dit vind ik persoonlijk zeer frustrerend en een groot minpunt. Ik ga binnenkort naar de telefoonwinkel om uit te zoeken waar het aan ligt.

  1. Dominick Viëtor -

   Er is ook een versie met 2GB, maar dat is niet de in Nederland gebruikelijke versie. Het zou kunnen dat de winkel waar jij hem gekocht hebt daarin afwijkt.

 8. Frans M -

  Mij bevalt de P9 Lite prima. Veel functies!
  Ik zoek de mogelijkheid om per app een eigen geluid in te stellen. Met mijn vorige Phone (Lumia) ging dat prima, met name om de verschillende soorten berichten (e-mails, sms, whattsapp) een eigen geluidje te geven of helemaal uit te zetten. Kan dat met de P9 Lite ook?

  1. Sven -

   Ja hoor. Veelal in de app zelf te regelen. Whatsap bvb heb ik algemeen ring verranderd en dan nog eens voor twee personen elk hun eigen geluid. Op weg naar 1 jaar er mee komende van iphone 4 en nog geen seconde beklaagd.

 9. Marianne -

  de P9 lite lijkt me interessant. Maar mijn vraag is:
  Heb ik genoeg aan 16 gb of is 32 gb aan te raden?
  Ik ben een middelmatige gebruiker, speel geen spelletjes op de phone. Voornamelijk opslag voor foto’s.

 10. Jürgen De Potter -

  Je zegt In je instellingen kun je naar applicaties gaan en daar kiezen om applicaties over te zetten naar de sd-kaart
  Waar staat applicaties!

  Mvg
  Jurgen

  1. Dominick Viëtor -

   Ik heb geen P9 lite bij de hand, maar op de Mate 9 zie ik die optie niet. Maar als het kan dan moet het onder instellingen>apps zitten en dan kun je waarschijnlijk als je op een app klikt kiezen om hem naar je SD te verplaatsen.

 11. Hans -

  Een week geleden de P9 lite gekocht tot nu toe erg tevreden en pff wat heeft is veel functies, hier ben ik nog wel even mee bezig denk ik.
  Zo loop ik nu tegen “beheer dropzone aan, wie wil mij uitleggen wat ik hier mee kan B.v.d..
  En Sebastien bedankt voor de heldere uitleg…..klasse

 12. Albert -

  Afgelopen dinsdag heb ik de P9 Lite ontvangen (via provider BEN). Echt een heel mooi toestel en een behoorlijk stuk sneller dan m’n Samsung S4 mini. Echter, sinds vanochtend zit het toestel plots in een “software lus”. Om de seconde zie ik het Huawei opstartscherm, trilt het toestel alsof je deze net hebt geactiveerd en terug naar een zwart scherm. Een seconde (of twee) later hetzelfde proces. Ik was net een app aan het versturen toen dit euvel opeens optrad. Ik heb gebeld met de helpdesk van Huawei en de helpdesk medewerker adviseerde mij om de aan/uit knop én de volumeknop (richting meer volume) tegelijkertijd in te drukken en gedurende 12-15 seconden dit vast te houden. Helaas werkte deze methode niet, ook niet na herhaaldelijk dit uitgeprobeerd te hebben. De helpdesk medewerker adviseerde me toen om contact op te nemen met mijn provider wat ik uiteraard ook heb gedaan. De BEN medewerkster concludeerde dat dit een zogenaamde DOA (dead on arrival) was, aangezien dit is opgetreden binnen 8 dagen na aflevering. Het toestel zal kosteloos worden omgeruild met een nieuw toestel, ergens in de loop van volgende week. Herkent iemand dit probleem? Ik heb het nl. nog niet eerder vergelijkbare problemen op een forum of test site gelezen…

  1. Leandra -

   ik heb dit problem een keer ondervonden met een Samsung. Ik kreeg het er niet meer uit. Gelukkig was het toestel toen zo oud al dat ik besloten had dat dit het moment was om een ander toestel aan te schaffen. Het problem is dat je ook niet meer naar fabrieksinstellingen kan.
   Ook ik kon niets op internet vinden wat het probleem op kon lossen

 13. EricG -

  via mijn Vodafone abonnement gisteren de P9 Lite opgehaald. Speciaal naar gevraagd of de dual-sim functie ook werkt als de 2de sim-kaart van een andere provider is, dit was uiteraard geen probleem want de toestellen zijn sim-lock vrij (werd me verteld).
  De hele avond aan het stoeien geweest, en nu lees ik op internet dat als je dit toestel via de provider aanschaft dat dan de dual-sim uitgeschakeld is.
  Is er nog iemand die dit probleem nu heeft? En is dit ook weer in te schakelen als je in “Optie voor ontwikkelaars”zit oid?
  Dit meteen voorgelegd bij Vodafone, alleen zijn deze dus weer niet thuis en kunnen ze niks doen

 14. W -

  De software is een minpunt, maar kun je hier niet gewoon een stock android opzetten? of een andere skin?

  Ben de overstap van WindowsPhone aan het overwegen, dus geen ervaring met android.

  1. Sebastien Debaenst -

   Hi,
   Je kunt inderdaad een launcher installeren, maar dingen zoals de instellingen zullen altijd in EMUI stijl blijven. Tenzij je er een rom zou op installeren… Maar de software is vooral een minpunt voor mensen die de skin niet zo mooi vinden, of echt een lijst met apps willen. Het toestel loopt wel soepel op de software

 15. Marc -

  Ik vraag me eigenlijk af wat het probleem is met de launcher. Dat je geen appdrawer hebt vind ik een rare reden. Miljoenen iPhone gebruikers hebben dat ook niet een die klagen er ook niet echt over.

  1. Sebastien Debaenst -

   Je neemt Android voor een reden, en de lijst met geïnstalleerde applicaties is er meestal een van. Verder wordt ook alles aangepast waardoor je niet altijd het gevoel hebt dat je Android aan het gebruiken bent.

 16. Melanie -

  Ik heb sinds enkele dagen de Huawei P9 lite, nu heb ik het geheugen uitgebreid met een SD-kaart van 32 gb. Ik wil app’s overzetten maar dit lukt me niet. Ik kan nergens de knop “overzetten/verplaatsen naar SD” vinden. Met app’s zoals App 2 SD etc. lukt het me ook niet. Ik heb het SD-kaartje wel als standaard opslagruimte ingesteld, maar dit lijkt ook niet te werken. Wat is de oplossing?

   1. Armanda -

    Is er intussen bekend hoe apps naar de sd kaart verplaatst kunnen worden.
    Verschillende geheugenkaarten geprobeerd, maar niets werkt.
    Ook sd kaart als standaard lokatie ingesteld. Natuurlijk heb ik bij instellingen gekeken en bij de applicaties, maar het kan niet overgezet worden. Ik heb nooit problemen gehad met mijn vorige Huawei smartphones, dus weet hoe het moet. Net deze telefoon aangeschaft, maar als sd niet werkt, dan gaat de telefoon mooi retour.

   2. Ralph -

    Bestanden openen. Dan naar videos. De film/video selecteren/aanklikken. Dan staat er een ‘verplaatsen’ icoontje. Die dus aanklikken. Dan druk je op “lokaal” en krijg je het scherm met de interne en sd opslag. Dus op sd klikken. Dan weer op verplaatsen drukken. En dan zie je het voortgangs balkje lopen tot die verplaatst is naar je sd kaart. Moest even zoeken maar is gelukt dus.

   3. erna -

    en ik vraag me af hoe je dat dan doet met de apps over te zetten op sd want die zie ik niet staan tussen de bestanden?

   4. erna -

    het gaat mij om 1 specifieke app die wel op de telefoon staat maar die ik niet kan terug vinden in de bestanden lijst

   5. Victor -

    Ik heb ook al van alles geprobeerd en foto`s kan ik overzetten maar apps lukt me nog steeds niet.

   6. Evelien -

    Heeft iemand inmiddels al gevonden of en zo ja hoe het mogelijk is om je apps te verplaatsen naar een SD?

 17. Daan -

  Heel erg fijn om deze punten op een rijtje te zien mét argumentatie. Het software-minpunt is iets waarvan ik verwacht dat ik er wel aan kan wennen. De rest klinkt uiterst positief in deze prijsklasse.

 18. Chris -

  misschien de tekst aanpassen, door ipv “is de software van de P9 Lite een (groot) minpunt…” te zeggen ” vinden wij de software….”.
  Voor velen is de software blijkbaar niet zo’n probleem (gezien de verkoopcijfers van Huawei telefoons)

  1. Sebastien Debaenst -

   Algemeen gezien is het nog altijd een minpunt van het toestel. Maar wat je zegt klopt ook wel, de gemiddelde gebruiker ziet het meestal niet als een groot minpunt. We vermelden het alleen zodat mensen weten wat hun te wachten staat

  1. Mark -

   de verschil zal hem in het inkopen gebeuren. er zijn meerdere modellen die een mediamarkt of belsimpel kunnen inkopen. en zij kijken welke ze willen verkopen.

   1. Sebastien Debaenst -

    Het verschil zit niet in de ingekochte toestellen hoor 😉 MediaMarkt heeft het gewoon fout. Er is enkel een model met 3GB werkgeheugen

 19. Desoepelevanherentals -

  Man man, waar hebben ze die reviewer gehaald? De fucking batterij is een reden om hem te kopen ook al is de software waar hij op draait kut? Wat een idiote opmerking is dat ? Dus 2 dagen liggen kloten met slechte software is een koopadvies !
  Buiten die handel en een serieuze reviewer aannemen.

  1. Mark -

   Ik snap hem wel een goeie batterij wordt veel gevraagd. De software is voor vele een minpunt. Ze bedoelen dus de batterij is een grote voordeel terwijl de software een minpunt is. het is toch vrij duidelijk. een dode review naar mijn mening. om dan gelijk als je wil afkraken reageer dan niet. blijft het voor mij en vele andere lezers ook leuk

  2. Sebastien Debaenst -

   We doen dit soort video’s zodat mensen kort even alle minpunten en pluspunten van het toestel te weten kunnen komen en dus weten wat de sterke kanten (redenen om te kopen) zijn van de smartphone. Ja de software is een minpunt, maar dat neemt dus niet weg dat het toestel heel goede batterijprestaties heeft. We zeggen niet dat je het toestel moet kopen. Dit item helpt alleen bij de keuze mocht je overwegen er een te kopen.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters