Huawei P9 Lite videoreview

Sebastien heeft de voorbije weken met de Huawei P9 Lite rondgelopen, en in deze video gaat hij je alles vertellen over het toestel. Of de Huawei P9 Lite een interessante smartphone is voor jou, dat kom je te weten in deze video.

Bekende vormgeving

Voor het ontwerp van de Huawei P9 Lite heeft het bedrijf inspiratie gehaald bij een van zijn toestellen. Om specifieker te zijn, bij de Huawei P9. Maar een probleem is dit niet. Doordat het ontwerp van de Huawei P9 is overgnomen bij de Huawei P9 Lite, ziet het toestel er heel goed uit. Zelfs al is het aluminium van de P9 ingeruild voor een mat plastic bij de Huawei P9 Lite. Het plastic brengt zelfs een voordeel met zich mee, de Huawei P9 Lite zijn achterkant is beduidend minder krasgevoelig dan de achterkant van de Huawei P9. Behouden is de achtercamera die netjes verwerkt is in het ontwerp. Aan de voorzijde van het toestel vind je een Huawei-logo, dat er naar onze mening een klein beetje teveel aan is. Verder is de Huawei P9 Lite wel een mooi ontworpen toestel.

VIngerafdrukscanner

Als primeur in een Lite-smartphone van Huawei is de P9 Lite voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Zoals gewoonlijk bij een Huawei-smartphone, is deze scanner lekker snel en accuraat. Wanneer je je vinger op de sensor legt, gaat het toestel bijna onmiddelijk aan. Een handige en leuke manier om je smartphone te beveiligen dus.

EMUI

Iets wat iedere Huawei-smartphone heeft als minpunt, is de software van het toestel. De P9 Lite is hier jammer genoeg geen uitzondering op. We vinden de software een minpunt van het toestel omdat hij heel merkbaar aanwezig is. Alles is aangepast, en er ontbreekt bijvoorbeeld ook een lijst met geïnstalleerde applicaties. Applicaties komen dus net zoals bij een iPhone allemaal op je thuisscherm terecht. Omdat sommige gebruikers dit geen probleem vinden, en de software gelukkig wel soepel loopt op het toestel, is de software niet voor iedereen een minpunt. Maar voor het gros van de gebruikers zal het dit jammer genoeg wel zijn.

Huawei P9 Lite geschreven review

Voor een geschreven review van de Huawei P9 Lite kun je hier terrecht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters