Huawei P9 Lite videoreview

Sebastien heeft de voorbije weken met de Huawei P9 Lite rondgelopen, en in deze video gaat hij je alles vertellen over het toestel. Of de Huawei P9 Lite een interessante smartphone is voor jou, dat kom je te weten in deze video.

Bekende vormgeving

Voor het ontwerp van de Huawei P9 Lite heeft het bedrijf inspiratie gehaald bij een van zijn toestellen. Om specifieker te zijn, bij de Huawei P9. Maar een probleem is dit niet. Doordat het ontwerp van de Huawei P9 is overgnomen bij de Huawei P9 Lite, ziet het toestel er heel goed uit. Zelfs al is het aluminium van de P9 ingeruild voor een mat plastic bij de Huawei P9 Lite. Het plastic brengt zelfs een voordeel met zich mee, de Huawei P9 Lite zijn achterkant is beduidend minder krasgevoelig dan de achterkant van de Huawei P9. Behouden is de achtercamera die netjes verwerkt is in het ontwerp. Aan de voorzijde van het toestel vind je een Huawei-logo, dat er naar onze mening een klein beetje teveel aan is. Verder is de Huawei P9 Lite wel een mooi ontworpen toestel.

VIngerafdrukscanner

Als primeur in een Lite-smartphone van Huawei is de P9 Lite voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Zoals gewoonlijk bij een Huawei-smartphone, is deze scanner lekker snel en accuraat. Wanneer je je vinger op de sensor legt, gaat het toestel bijna onmiddelijk aan. Een handige en leuke manier om je smartphone te beveiligen dus.

EMUI

Iets wat iedere Huawei-smartphone heeft als minpunt, is de software van het toestel. De P9 Lite is hier jammer genoeg geen uitzondering op. We vinden de software een minpunt van het toestel omdat hij heel merkbaar aanwezig is. Alles is aangepast, en er ontbreekt bijvoorbeeld ook een lijst met geïnstalleerde applicaties. Applicaties komen dus net zoals bij een iPhone allemaal op je thuisscherm terecht. Omdat sommige gebruikers dit geen probleem vinden, en de software gelukkig wel soepel loopt op het toestel, is de software niet voor iedereen een minpunt. Maar voor het gros van de gebruikers zal het dit jammer genoeg wel zijn.

Huawei P9 Lite geschreven review

Voor een geschreven review van de Huawei P9 Lite kun je hier terrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters