Huawei P9 Lite vs Honor 5X review

Hoewel Huawei zich vooral wil focussen op het maken van high-end toestellen, heeft het bedrijf een aantal weken geleden toch nog een iets goedkoper toestel op de markt gebracht. De Huawei P9 Lite. Hoe deze smartphone presteert naast de Honor 5X, vertelt Sebastien je in deze video.

Plastic vs aluminium

Voor de Huawei P9 Lite heeft Huawei inspiratie gehaald bij zijn eigen Huawei P9. Dit houdt in dat dat P9 Lite er bijna hetzelfde uitziet als de P9. Maar omdat het een Lite-variant van de P9 is, heeft Huawei de P9 Lite wel niet voorzien van een aluminium ontwerp. Ze hebben de P9 Lite namelijk een plastic ontwerp meegegeven. Een probleem is dit niet. Huawei heeft voor een mat plastic gekozen waardoor de P9 Lite er nog altijd goed uitziet. Eveneens is de smartphone voorzien van een mooie aluminium rand. Achteraan is de camerasensor verwerkt in het ontwerp er vind je ook nog een vingerafdrukscanner terug. Deze vingerafdrukscanner is net iets sneller en accurater dan die van de Honor 5X.

Honor heeft op zijn beurt er wel voor gekozen de Honor 5X te voorzien van een aluminium ontwerp. Aan de achterzijde is het aluminium geborsteld waardoor de smartphone er wel leuk uitziet. Wat jammer is, is dat de camerasensor achteraan de smartphone wel een beetje uit het toestel steekt. Wat leuk is aan het ontwerp van de Honor 5X, is dat de achterkant lichtjes gebogen is. Hierdoor ligt de smartphone lekker goed in de hand. Al mag je wel geen te kleine handen hebben: de Honor 5X heeft een 5,5-inch groot full HD-scherm.

Software

Zowel de Honor 5X als de Huawei P9 Lite lopen op Android met daarover de EMUI-skin van Huawei. Bij de Honor 5X is het Android 5.1 met EMUI 3.1, terwijl het bij de P9 Lite Android 6.0 is met EMUI 4.1. Veel verschillen zijn er niet tussen de software op beide toestellen, en zeker niet qua looks. Maar de Honor 5X heeft wel iets meer functies ingebouwd in de software.

P9 Lite of Honor 5X

Dat Honor met zijn Honor 5X een interessant toestel heeft afgeleverd staat vast, maar hetzelfde kunnen we zeggen over Huawei met zijn P9 Lite. Welk van beide toestellen je nu het best kunt nemen, vertellen we je in onderstaande video.

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters