Huawei P9 Lite vs Huawei P8 review

Met de komst van de Huawei P9, is het bedrijf zijn P8 flink in prijs gedaald. Je kunt het toestel nu zelfs al kopen voor iets meer dan €300. Of Huawei’s oude vlaggenschip ook beter is dan zijn Huawei P9 Lite, dat gaat Sebastien je vertellen in deze video.

Vormgeving

Wanneer je beide toestellen naast elkaar legt zul je opmerken dat ze verschillend zijn, maar toch nog wel gelijkenissen hebben. Zo is de achtercamera van zowel de P9 Lite als van de P8 op eenzelfde manier verwerkt in het ontwerp. Het enige verschil is wel dat de afwerking onder het glazen paneeltje van de P9 Lite bestaat uit kleine lijntjes, zoals bij de Huawei P9, terwijl de P8 een gewone vlakke, witte afwerking heeft. Wat de P8 dan wel als voordeel heeft is dat hij voorzien is van een aluminium ontwerp, terwijl de P9 Lite het moet stellen met plastic. Hoewel de P8 er voor de meeste beter uit zal zien, heeft het plastic van de P9 Lite wel één groot voordeel. Het is niet zo krasgevoelig als het aluminium ontwerp van de P8.

Software

Huawei staat erom gekend al zijn toestellen eenzelfde EMUI-behandeling te geven betreffende sofware. Dit houdt in dat alle toestellen standaard komen met de merkbaar aanwezig skin van Huawei, waardoor je nauwelijks elementen van stock-Android zal terugvinden in de software. Een andere launcher en iconpac installeren doen veel, maar zelfs dan zal de software nog altijd heel aanwezig zijn. Iets waar je dus even mee rekening moet houden mocht je een van beide toestellen willen kopen.

Huawei P9 Lite of Huawei P8

Welk van beide toestellen alles bij elkaar genomen nu het meest interessant is om te kopen, dat gaan we je vertellen in onderstaande vergelijkingsvideo. Een geschreven review van de Huawei P9 Lite kun je hier vinden. Voor een geschreven review van de Huawei P8 kun je hier terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Jakob -

    Bedankt voor de info! Nog een kleine vraag en opmerking:

    * Hoe zit het met de langetermijn (>2-3 jaar) verwachtingen? Worden updates langer ondersteund op een nieuw model als de P9 Lite?

    * Fijn dat je in het Nederlands werkt, maar een woord als “flagship” hoef je niet letterlijk te vertalen als “vlaggenschip”. “Paradepaard”, “Pronkstuk”, “Stokpaard” zijn veel natuurlijkere opties.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters