Huawei P9 Lite vs Samsung Galaxy A5 2016 review

Twee heel interessante toestellen in het midsegment zijn de Huawei P9 Lite en de Samsung Galaxy A5 2016. Welk van beide we je zouden aanraden, dat vertelt Sebastien je in deze video.

Glas en plastic

Een kenmerk van de toestellen in de A-lijn van Samsung, is hun aluminium rand. Verder heeft Samsung dit jaar ook glas toegevoegd aan dit recept, en de Galaxy A5 2016 is het resultaat. De smartphone is voorzien van een goedogend ontwerp dat helemaal niet moet onderdoen voor veel duurdere smartphones. Het toestel heeft zelfs wat weg van de Samsung Galaxy A5 2016, wat zeker niet mis is. Al is er wel een minpunt aan dit alles. Mocht je de Galaxy A5 2016 laten vallen, is de kans veel groter dat deze kapot is dan wanneer je de Huawei P9 Lite zou laten vallen. Hoe dan ook, je laat je smartphone sowieso best niet vallen.

Aan de andere kant hebben we dan de Huawei P9 Lite. Voor deze smartphone heeft het bedrijf inspiratie gehaald bij de Huawei P9. Hierdoor ziet het toestel qua vormgeving in grote lijnen er hetzelfde uit als zijn ‘grotere broertje’. Maar omdat het een Lite-variant is, zijn er hier en daar wel wat besparingen doorgevoerd. Zo is de smartphone niet gemaakt van aluminium, maar wel van plastic. En eveneens zijn de randjes iets minder mooi afgewerkt. Een groot probleem is dit alles niet. De P9 Lite ziet er nog altijd heel erg goed uit. Net zoals de Galaxy A5 2016 is de P9 Lite voorzien van een aluminium rand, als is deze op de Galaxy A5 2016 toch net iets mooier als je het mij vraagt.

Vingerafdrukscanners

Zowel de Huawei P9 Lite als de Samsung Galaxy A5 2016 zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner. Bij de Galaxy vind je deze aan de voorzijde terug, verwerkt in de thuisknop. Bij de Huawei P9 Lite vind je hem, zoals bij bijna iedere Huawei-smartphone, aan de achterzijde. Kijkende naar hoe beide vingerafdrukscanners presteren, kunnen we makkelijk zeggen dat de vingerafdrukscanner van de Huawei P9 Lite (veel) beter is. De sensor is zo snel en accuraat dat wanneer je je vinger erop legt, het toestel bijna onmiddelijk klaar is voor gebruik.

Huawei P9 Lite vs Samsung Galaxy A5 2016 conclusie

Of je beter voor de Huawei P9 Lite, of toch beter voor de Samsung Galaxy A5 2016 gaat vertellen we je in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters