Huawei P9: redenen om hem (niet) te kopen

Huawei heeft met de Huawei P9 een interessante smartphone afgeleverd. Waarom je dit toestel (niet) zou moeten kopen, vertelt Sebastien je in deze video.

Geen goedkope Chinees

Het tijdperk waarin we Huawei konden zien als een goedkope Chinese smartphonefabrikant is al even voorbij. Maar dat neemt niet weg dat de Huawei P9 interessant geprijsd is. Voor het instapmodel met 3GB werkhgeheugen en 32GB intern geheugen betaal je €599. Op het eerste zicht lijkt dit veel, tot je kijkt naar de nabije concurrentie van het toestel. Leg je €50 boven deze prijs, dan krijg je een P9 met 4GB ram en 64GB intern geheugen. Je kunt het interne geheugen van beide modellen uitbreiden.

Komt bekend voor

Wanneer je Huawei P9 bekijkt, zal dit toestel je misschien wel een beetje bekend voorkomen. Dit doordat het ontwerp van de P9 gebaseerd is op dat van de Huawei P8. Niet dat hier iets mis mee is, Huawei levert met de P9 nog altijd een mooi ontworpen smartphone af. Dankzij de afgeronde randjes voelt hij ‘zacht’ aan in de hand en is het aangenaam om het toestel vast te houden. Mensen met iets kleinere handen zullen niet snel problemen hebben met de Huawei P9 in een hand te gebruiken, het toestel is redelijk compact gebouwd.

Krassen

Iets minder aan het ontwerp van de Huawei P9 is dat je makkelijk krassen kunt krijgen op de achterkant van het toestel, zelfs op het deel waar de camerasensoren zitten. Omdat het kleine krasjes zijn zie je ze niet vlug zitten, en is het niet zo’n groot probleem. Maar leuk is iets anders.

In onderstaande video geven we je nog meer redenen om de Huawie P9 al dan niet te kopen. Ben je op zoek naar een goede review van Huawei’s nieuwe toestel? Een geschreven versie kun je hier vinden, hieronder staat de videoreview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Huib -

    Heb al 2 jr de P8 lite en zeer tevreden, nog nooit problemen mee gehad en werkt snel. Mijn volgende telefoon wordt weer een Huawei!

Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters