Huawei P9 videoreview

Huawei heeft een aantal weken geleden zijn nieuwe vlaggenschipsmartphone aangekondigd, de Huawei P9. Sebastien heeft sinds launch met dit toestel rondgelopen, en gaat je er in deze video alles over vertellen.

Verfijnder ontwerp

Wanneer je de Huawei P9 bekijkt zul je opmerken dat het toestel veel weg heeft van zijn voorganger, de Huawei P8. Omdat dit nog altijd een mooi ontworpen toestel is, zien we dit niet als een probleem. Zeker niet omdat Huawei het ontwerp van de P9 verfijnder heeft gemaakt dan dat van de P8. De randjes van het toestel zijn mooi afgerond waardoor de P9 goed in de hand ligt en ‘zacht’ aanvoelt. Zoals bij de Huawei P8 en Google Nexus 6P is de achtercamera verwerkt in het ontwerp van het toestel, en zit hij onder een glazen paneeltje. Huawei heeft voor de afwerking naast de camera en aan de voorzijde van het toestel gekozen voor lijntjes. Het ziet er een beetje ouder uit, maar voelt wel hip aan.

Geen quad-HD

Tegenwoordig heeft bijna iedere high-endsmartphone een quad-HD scherm. Bij Huawei zijn ze er niet zo voor te vinden. Een quad-HD scherm verbruikt veel meer energie dan een full-HD scherm, en op een grootte van 5,2-inch zie je toch geen pixels. Vandaar dat er in de Huawei P9 dus een 5,2-inch groot full-HD ips-scherm zit. Kleuren worden mooi weergegeven, zelfs zwarte tinten. Over de kijkhoeken en helderheid van het scherm hebben we niets negatiefs te zeggen, deze zijn in orde.

EMUI doet pijn

Huawei zet op ieder van zijn smartphones de in huis ontworpen EMUI-skin, en de Huawei P9 is hier jammer genoeg geen uitzondering op. Wat we vooral jammer vinden aan de skin is het ontbreken van een lijst met geïnstalleerde applicaties, maar ook de merkbare aanwezigheid van deze skin stoort ons soms. Je vindt nauwelijks stock-Android elementen terug. Gelukkig loopt het toestel wel soepel op zijn software, en krijg je er een aantal handige functies bij.

Leica

Waar Huawei vooral op gefocust heeft bij de Huawei P9 is zijn achtercamera. Deze is namelijk samen met Leica ontworpen. Het resultaat is een achtercamera met twee 12-megapixelsensoren. Een rgb-sensor en een sensor waarmee je enkel zwart- wit foto’s kunt nemen (monochrome sensor). Hoe de achtercamera van de Huawei P9 presteert, kom je te weten in onderstaande video.

Voor nog meer informatie over de Huawei P9 kun je een kijkje nemen naar onze geschreven review van het toestel, deze vind je hier. Ook zul je er nog meer foto’s vinden de we met Huawei’s nieuwe smartphone hebben genomen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters