Huawei P9 vs Apple iPhone 7 Plus review

Nog niet zo lang geleden had Apple enkel een ‘echte strijd’ te voeren met Samsung. Maar sinds een aantal jaren is Samsung niet langer het enige merk waar Apple voor moet opletten: Huawei heeft zich voorbije jaren ontpopt tot een waardige concurrent voor Apple. Of je beter voor Apple’s nieuwe vlaggenschip de Apple iPhone 7 Plus gaat dan voor de Huawei P9 (of net niet)? Dat kom je te weten in deze video.

Huawei P9

Eerder dit jaar kondigde Huawei zijn vlaggenschip voor 2016 aan tijdens een event in Londen. Wat de smartphone voor zijn aankondiging vooral zo interessant maakte was de mogelijke samenwerking tussen de Chinese-smartphonefabrikant en de gerenommeerde camera-fabrikant: Leica. Tijdens de presentatie van de P9 werd duidelijk dat deze samenwerking ook echt tot stand was gekomen. Het resultaat van deze samenwerking is de dubbele 12-megapixel achtercamera van de P9. Maar buiten een dubbele achtercamera heeft de P9 ook nog een prachtig, aluminium ontwerp gekoppeld aan sterke interne componenten.

Apple iPhone 7 Plus

Apple heeft eveneens eerder dit jaar zijn vlaggenschipsmartphones aangekondigd: de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Net zoals zijn voorgangers is de iPhone 7 Plus voorzien van een groot en mooi 5,5-inch full-HD scherm. Ook het ontwerp van de smartphone is niet veel veranderd in vergelijking met dat van zijn voorgangers: bij de 7 Plus is er nog altijd gebruik gemaakt van aluminium. Het enige echte verschil tussen de iPhone 7 Plus zijn ontwerp en dat van de 6s Plus is dat de antenne-lijnen niet langer rechtstreeks over het toestel lopen, maar wel over de randjes van het toestel. Verder is de camerasensor ook groter geworden en steekt deze iets verder uit het ontwerp. Ook is de iPhone 7 (Plus) niet meer voorzien van een headphone-jack. De enige poort die je nu nog terugvindt op het toestel is Apple’s eigen lightning-poort.

Conclusie

Welk van beide smartphones je nu het best kunt nemen vertelt Sebastien je in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick Viëtor -

      Omdat we die helaas niet tot onze beschikking hebben en de twee behalve het schermformaat zo goed als gelijk zijn 🙂 Dus we vinden dat deze nog steeds relevant is 🙂

Geheime wapen Huawei P11 gedemonstreerd: iPhone X-kopie lees verder

Sorry Apple: Analist komt met slecht nieuws over iPhone X lees verder

Sony Xperia

Foto Sony Xperia X2 onthult gloednieuwe design van Sony: dunne schermranden lees verder

Samsung Galaxy S9

Haarscherpe renders tonen Samsung Galaxy S9 lees verder

Apple iPhone X 3D-sensor

‘Vijf dingen die we weten over de iPhones van volgend jaar’ lees verder

Lenovo P2

Vijf redenen om (niet) voor de Lenovo P2 te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters