Huawei P9 vs Huawei Mate 9 review

Huawei heeft sinds kort twee topmodellen op de markt: de wat kleinere P9 en de grote Mate 9. In deze video vergelijken we de Huawei P9 met de Huawei Mate 9 en onderzoeken we welke je het beste kunt kopen.

Huawei P9

De Huawei P9 is al een tijdje het ‘gewone’ topmodel van Huawei. De smartphone werd afgelopen voorjaar gelanceerd en was de eerste telefoon van Huawei met een dubbele Leica-camera. Het toestel is inmiddels flink in prijs gedaald, maar is nog steeds een uitstekende keuze. Verpakt in een mooie en dunne metalen behuizing vind je in de Huawei P9 een 5,2-inch full HD-scherm, een achtkernige Kirin 955-processor, 3GB werkgeheugen en twee 12-megapixelcamera’s op de achterkant. De software is op dit moment nog Android 6.0 Marshmallow met de Emotion UI 4, maar een update naar Android 7.0 Nougat met de Emotion UI 5 komt zeer binnenkort en is bij sommige mensen zelfs al binnen. Daarmee wordt de P9 binnenkort gelijkgetrokken met de Mate 9.

Huawei Mate 9

De Huawei Mate 9 is het grote topmodel van Huawei, dat sinds afgelopen november op de markt is. De smartphone heeft eveneens een metalen ontwerp en een dubbele Leica-camera, maar doet dat wel net wat anders. Het ontwerp is vooral groter en herbergt een 5,9-inch full HD-scherm. De camera maakt standaard nog steeds 12-megapixelfoto’s, maar heeft nu een 12- en een 20-megapixelsensor. Softwarematig is de Mate 9 al helemaal up-to-date en draait hij op Nougat met versie 5.0 van Huawei’s Emotion UI. Onder de motorkap is er ook het een en ander veranderd: de Mate 9 heeft een nieuwe Kirin 960-processor die een stukje sneller is dan de Kirin 955-chip van de P9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters