Huawei P9 vs Huawei P8 review

Dit jaar heeft Huawei de opvolger van zijn Huawei P8 aangekondigd, de Huawei P9. Of dit toestel ook interessanter is, gaat Sebastien je vertellen in deze video.

Ontwerp

Huawei heeft zowel de P8 als de P9 voorzien van een mooi aluminium ontwerp in eenzelfde ontwerpstijl. Deze stijl is zo gelijk, dat je de P9 erg hard lijkt op de P8. Maar er zijn wel verschillen tussen beide. Zo lijkt de achterkant van de P9 gemaakt te zijn van een zachter aluminium dan er bij de P8 was gebruikt. Ook zijn de randen van de P9 iets meer afgerond waardoor de smartphone beter in de hand licht. Op beide toestellen is de camera verwerkt in het ontwerp onder een glazen paneeltje. Een nadeel aan het ontwerp van de P9 is wel dat dit glas krasgevoelig is, net zoals de rest van de achterkant van het toestel. Al is dit laatste ook wel het geval bij de Huawei P8.

Vingerafdrukscanner

Omdat we vergeten zijn te vermelden dat de Huawei P9 een vingerafdrukscanner heeft staan aan de achterzijde en de Huawei P8 niet, gaan we er hier even kort op in. Zoals te verwachten valt van een Huawei smartphone met vingerafdrukscanner, is de scanner op de Huawei P9 extreem snel en accuraat. Je legt je vinger op de sensor, en bijna onmiddelijk is het toestel ontgrendeld en klaar voor gebruik. Een waar pluspunt van de P9 dus.

EMUI all the way

Dat Huawei zowel op de Huawei P9 als op de Huawei P8 zijn EMUI-skin heeft gezet is logisch. Het bedrijf zet zijn skin overheen Android op al zijn smartphones. Wel is de versie van Android waarop beide toestellen lopen verschillend. Op de P9 staat Android Marshmallow, terwijl de P8 nog draait op Android Lollipop. Verwacht wordt wel dat de P8 spoedig een update naar Marshmallow zal zien. Hoe dan ook, beide toestellen lopen soepel op de software die op de twee smartphones even aanwezig is.

Welke verschillen er nog meer zijn tussen beide toestellen, kom je te weten in onderstaande video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters