Huawei P9 vs Huawei P9 Lite review

Vorige week hebben we de Huawei P9 Lite vergeleken met het bedrijf zijn vorig vlaggenschip, de Huawei P8. Deze week gaan we de Huawei P9 Lite vergelijken met de Huawei P9, het bedrijf zijn vlaggenschip van dit jaar.

Ontwerp

Net zoals Huawei vorig jaar heeft gedaan met zijn Huawei P8 en P8 Lite, heeft het bedrijf ook dit jaar gekozen de P9 Lite te voorzien van een bijna identiek ontwerp als dat van de P9. Wat dit inhoudt is dat beide toestellen qua vormgeving heel erg op elkaar lijken, maar wel gemaakt zijn uit verschillende materialen. Aangezien de P9 Lite de goedkopere variant van beide is, heeft Huawei het toestel een plastic ontwerp gegeven terwijl de P9 een aluminium ontwerp heeft meegekregen. Hoewel de P9 er lichtjes beter uitziet dan de P9 Lite, heeft het plastic toch een aantal voordelen. Zo is de plastic achterkant van de Huawei P9 Lite minder krasgevoelig dan de aluminium achterkant van de Huawei P9.

Vingersnelheid

Zowel de Huawei P9 als de Huawei P9 Lite zijn voorzien van een vingerafdrukscanner aan de achterzijde van het toestel. Beide vingerafdrukscanners zijn heel snel en accuraat, maar die van de P9 is toch nog net iets sneller en accurater dan die van de P9 Lite. Hoe dan ook, beide toestellen bieden de mogelijkheid om ze makkelijk te beveiligen met de afdruk van je vinger.

EMUI

Iets wat je kunt ziek als minpunt van beide toestellen is hun software. Zowel de P9 als de P9 Lite lopen namelijk op Android Marshmallow met de EMUI-skin van Huawei erover. Deze skin is heel merkbaar aanwezig, waardoor het voor sommige zal zorgen voor een onaangename gebruikerservaring. Maar andere vinden het dan weer geweldig. Gelukkig lopen beide toestellen wel soepel op de software, met de P9 die net een klein beetje sneller is.

Huawei P9 vs Huawei P9 Lite eindresultaat

Of de P9 Lite nu beter bij jou past dan de Huawei P9 gaat Sebastien je vertellen in onderstaande video. Neem ook zeker eens een kijkje naar onze geschreven review van de Huawei P9 en Huawei P9 Lite om alles over beide toestellen te weten te komen.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters