Huawei P9 vs LG G5 review

De Huawei P9 en LG G5 zijn twee high-end vlaggenschepen die voorzien zijn van een mooi, aluminium ontwerp. Welk van beide toestellen we je zouden aanraden vertelt Sebastien je in deze video.

Dubbel

Zowel de P9 als de G5 hebben niet één, maar wel twee achtercamera’s. Maar de twee toestellen gebruiken deze twee camera’s wel elk op een andere manier. Bij Huawei hebben ze de achtercamera met Leica samengesteld. Het resultaat is dat je een RGB en monochrome sensor hebt die je apart kunt gebruiken. Neem je een foto met de RGB-sensor, dan zal monochrome-sensor ook een foto nemen en het witte licht uit deze foto wordt dan opgenomen in de kleurenfoto. Huawei heeft deze technologie ontwikkeld om een betere kleurenweergave te kunnen garanderen in foto’s. Beide sensoren zijn 12-megapixel sterk.

Bij LG hebben ze gekozen hun G5 te voorzien van een 16-megapixel sensor en 8-megapixel sensor. Met de 8-megapixelcamera kun je foto’s nemen met een beeldhoek  van maar liefst 135°. Je kunt dus veel meer beeld in één foto krijgen, al boet je wel een beetje in op kwaliteit. Maar als je echt een heel mooie foto wil nemen, kun je dan weer beroep doen op de andere achtercamera die 16-megapixel sterk is.

Leg je de foto’s genomen met de Huawei P9 en LG G5 naast elkaar, dan zul je merken dat foto’s geschoten met de LG G5 zijn 16-megapixelcamera er beter uitzien dan foto’s genomen met de Huawei P9. Maar de kleurenweergave in foto’s genomen met de P9 is wel beter dan in foto’s genomen met de LG G5.

Krachtig

De P9 en G5 hebben als gemeenschappelijk punt dat ze krachtig zijn. Wat je ook doet met de toestellen (qua gebruik van apps) zal verlopen zonder enige problemen. Zelfs bij het gebruik van zwaardere applicaties doen beide toestellen alsof er niets aan de hand is. Alleen wanneer je begint te multitasken zul je merken dat de LG G5 een beetje meer werkgeheugen heeft: het toestel zal het langer volhouden dan de P9 wanneer je multitaskt tussen zwaardere applicaties.

Huawei P9 of LG G5

Welk van beide toestellen we je nu zouden aanraden kom je te weten in onderstaande video.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters