Huawei P9 vs Samsung Galaxy S7 review

Als je op zoek bent naar een nieuw high-endtoestel, dan zul je zeker de Huawei P9 en Samsung Galaxy S7 al tegengekomen zijn in je zoektocht. Welk van beide je best kunt nemen, vertellen we je in deze video.

Glas of aluminium

Zoals te verwachten valt van toestellen zoals de P9 en Galaxy S7, zijn ze beide voorzien van een heel erg mooi en premium ontwerp. Al verschillen ze beide wel compleet qua ontwerp. Samsung heeft zijn Galaxy S7 voorzien van een glazen ontwerp met aluminium rand. Dit ontwerp is gebaseerd op dat van de Galaxy S6, wat we zeker niet slecht vinden. Het toestel ziet er nog altijd goed uit, en Samsung heeft een aantal welkome aanpassingen doorgevoerd. Zo is de S7 iets dikker dan zijn voorganger, en ook kun je hem zonder problemen in het water laten vallen en het interne geheugen makkelijk uitbreiden met een micro sd-kaartje.

Huawei heeft met zijn P9 voor een andere aanpak gekozen. In plaats van glas en aluminium, zijn ze voor een geheel aluminium ontwerp gegaan. Wederom is dit ontwerp gebaseerd op dat van de voorganger van dit toestel, de Huawei P8. Maar je merkt wel een duidelijk verschil op tussen de twee toestellen. De P9 is voorzien van een aluminium achterkant die net iets zachter lijkt afgewerkt te zijn dan die van de P8. Verder is het toestel voorzien van mooier afgeronde randjes waardoor hij lekkerder aanvoelt in de hand. De camerasensor aan de achterzijde van het toestel is nog altijd verwerkt in het ontwerp. Bij de Galaxy S7 steekt deze nog een klein beetje uit het toestel.

Amoled en ips

Net zoals voorgaande jaren heeft Samsung zijn nieuwe vlaggenschip voorzien van een amoled scherm. In het geval van de Galaxy S7 is dit een amoled scherm met een schermdiagonaal van 5,1-inch en een quad HD-resolutie. Bij Huawei zijn ze niet zo’n fan van quad-HD, en vandaar dat ze de Huawei P9 een scherm met full HD-resolutie hebben gegeven. Dit scherm heeft een 5,2-inch formaat. Wanneer je de toestellen naast elkaar legt, dan zul je makkelijk opmerken dat het scherm in de Galaxy S7 beter is dan het scherm van de P9. Dit doordat kleuren (nog) beter worden weergegeven. Over de kijkhoeken en helderheid van de schermen op beide toestellen hebben we niet te klagen.

Huawei P9 of Galaxy S7

Of je nu best voor de Huawei P9 of Samsung Galaxy S7 gaat, dat vertelt Sebastien je in onderstaande vergelijkingsvideo. Een geschreven review van de Huawei P9 en Samsung Galaxy S7 hebben we ook!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters