Apple iPhone 7 Plus vs Huawei Mate 9 review

Apple en Huawei hebben beide hun vlaggenschipsmartphone voor 2016 uitgebracht. Apple kwam met de iPhone 7 Plus, terwijl Huawei vorige maand de Huawei Mate 9 aankondigde. Welke van de twee telefoons je het best kun kopen, vertellen we je in deze vergelijkingsvideo.

iPhone 7 Plus

Apple heeft net als vorig jaar zijn vlaggenschip in twee formaten uitgebracht. De grotere variant is de iPhone 7 Plus. Deze heeft een dubbele achtercamera en natuurlijk een groter, scherper scherm. Maar voor het eerst is de iPhone 7 Plus ook krachtiger dan zijn kleine broertje. Apple heeft de iPhone 7 Plus namelijk uitgerust met 3 GB aan werkgeheugen. In de kleinere (en goedkopere) iPhone 7 zit slechts 2 GB aan werkgeheugen. Het design is vrijwel identiek gebleven aan dat van de iPhone 6 Plus.

Huawei Mate 9: Premium phablet

Huawei probeert met zijn Mate-serie de phabletmarkt te doordringen. Zo ook met de Huawei Mate 9. De smartphone heeft een 5,9 inch full HD-scherm en een krachtige Hisilicon Kirin 960-processor, die acht kernen heeft en maximaal 2,2 GHz klokt. Het werkgeheugen is 4 GB. En net zoals de iPhone 7 Plus heeft de Huawei Mate 9 een dubbele camera. Deze maakt gebruik van technologie van het bekende merk Leica. Bovendien draait de Mate 9 Android 7.0 Nougat met de nieuwe EMUI 5.0-skin van Huawei.

EMUI 5.0 vs. iOS

Een van de meestgehoorde klachten over Huawei’s skin is dat eerdere versies geen hoofdmenu hadden. Die klacht heeft de Chinese fabrikant met EMUI 5.0 aangepakt. In de nieuwste versie van de skin van Huawei is een hoofdmenu namelijk wel in te stellen. Dat is een verschil met Apple’s iOS, waar een hoofdmenu nog altijd niet aanwezig is.

Dat lijkt dus een voordeel voor de Huawei Mate 9. Maar ons uiteindelijke oordeel over welk toestel we je zouden adviseren, zie je in de video.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters