AudioQuest NightOwl review: headset voor gevorderden

Headsets bestaan in vele soorten en maten. Je hebt goedkope setjes van een paar euro en high-end headsets die honderden of zelfs duizenden euro’s kosten. In deze video kijken we naar de verschillen tussen high-end audio en goedkopere producten aan de hand van de AudioQuest NightOwl.

AudioQuest NightOwl

De AudioQuest NightOwl is een closed back-headset die zich richt op audiofielen. Met een erg ruimtelijke geluidsweergave, neutrale tonen en een hoog comfortniveau is de headset bij uitstek geschikt om écht van je muziek te genieten. Slimme functies als een flexibel opgehangen hoofdband en schokdempende ophanging van de oorschelp zorgen ervoor dat je ongestoord en comfortabel naar je muziek kunt luisteren met de AudioQuest NightOwl.

Omdat de gewone audio-output van een smartphone deze headset geen recht aandoen, hebben we hem getest in combinatie met een ander product van AudioQuest: de DragonFly. Deze draagbare DAC kun je eenvoudig aan je smartphone aansluiten om de muziek-output van je toestel te verbeteren.

Het totaalplaatje zorgt voor een indrukwekkende audio-ervaring via je mobiele telefoon. Of natuurlijk via je laptop of mp3-speler, waar je de NightOwl ook gewoon op kunt aansluiten. Daar hangt wel een prijskaartje aan: de adviesprijs van de AudioQuest NightOwl is €699. Niet niks dus. Of het je zoveel geld waard is om je muziekervaring te superchargen, is natuurlijk uiteindelijk een persoonlijke keuze. Die kunnen wij niet voor je maken, maar we kunnen je er wel mee helpen.

In deze video bespreken we de NightOwl en de audio-ervaring die de headset biedt door de ogen van een ‘normale consument’. Dat wil zeggen: onze Dominick maakt een klein uitstapje vanuit de smartphones en biedt een eerlijke kijk op de headset van AudioQuest.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters