JBL Link review: draagbare Google Assistant-speakers maken indruk

JBL liet tijdens de IFA een groot aantal nieuwe producten zien. Misschien wel de leukste was de Link. Een drietal slimme speakers voor thuis én on-the-go. In deze JBL Link review laten we je alle ins en outs van de apparaten zien.

Drie smaken

De JBL Link komt in drie smaken: de Link 10, Link 20 en Link 300. Die laatste heeft het beste geluid, maar heeft geen batterij waardoor hij alleen geschikt is voor thuis. De Link 10 en Link 20 kun je vanwege de ingebouwde batterij ook onderweg gebruiken.

Verbinden gaat via bluetooth of wifi; dat geldt voor alledrie de speakers. Je kunt ze dus thuis verbinden met je wifi-netwerk. Zo kun je eventueel een multiroom-systeem maken mocht je meerdere Links hebben. Onderweg loopt de verbinding via Bluetooth en kun je al het geluid van je smartphone naar de speaker sturen.

Google Assitant

Voorlopig weinig nieuws. Dat nieuws is er echter wel degelijk. Net als bijvoorbeeld de Google Home, is de JBL Link voorzien van Google Assistant-ondersteuning. Dat betekent dat je hem kunt bedienen met je stem via de slimme assistent van Google.

Zo kun je allerlei vragen stellen aan de speaker en natuurlijk ook je muziek handsfree bedienen. Je roept gewoon “Okay Google, play Ferry Corsten” en klaar is kees. Het volume aanpassen, muziek pauzeren of tracks doorspoelen kan natuurlijk ook.

Misschien nog wel interessanter is de mogelijkheid om je huis te bedienen met de JBL Link. Alle slimme apparaten die je thuis hebt kun je aansluiten op het netwerk en bedienen. Zo pas je bijvoorbeeld gemakkelijk de temperatuur in huis aan met een spraakopdracht. ’s Avonds doe je de lichten uit door “Okay Google, turn off the lights” te roepen en ’s ochtends schakel je ze net zo makkelijk weer in.

Geen Nederlands

Een nadeel van de Link, en van Google Assistant in het algemeen, is dat Nederlands voorlopig nog niet ondersteund wordt. Je zult dus al je spraakopdrachten in het Engels moeten doen en kunt de Link voorlopig ook niet in ons landje kopen. Maar JBL zegt daaraan te werken.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters