Lenovo K6 vs Honor 5C review

Lenovo heeft met de K6 onlangs een erg interessante concurrent voor de budgettopper van Honor van het afgelopen jaar neergezet. In deze video vergelijken we deze Lenovo K6 met de Honor 5C.

Lenovo K6

De Lenovo K6 is de nieuwe budgettoppper van Lenovo. De smartphone kost €200 en biedt voor dat geld heel wat functionaliteit. Zo krijg je een 5-inch full HD-scherm, een vingerafdrukscanner, een metalen body en een achtkernige Snapdragon 430-processor. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel en de telefoon schiet 8-megapixelselfies. Nette specificaties kortom voor een telefoon die slechts €200 kost. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow met een eigen schil van Lenovo er overheen.

Honor 5C

Honor zet daar met de 5C vergelijkbare specificaties tegenover. Het apparaat heeft ook een metalen body en is voorzien van een 5,2-inch full HD-scherm. De vingerafdrukscanner ontbreekt, maar daar krijg je wel een iets snellere Kirin 650-processor van Huawei voor terug. De Honor 5C heeft net als de Lenovo K6 een 13-megapixelcamera achter en een 8-megapixelcamera voor. De software is wederom Android Marshmallow, maar nu met de Emotion UI van Huawei er overheen.

Close call

Zoals je op basis van de specificaties misschien al ontdekt had liggen deze toestellen erg dicht bij elkaar. Dat geldt ook in de praktijk. Uiteindelijk is het erg afhankelijk van wat je precies wilt welke je moet kiezen. Liefhebbers van een vingerafdrukscanner moeten natuurlijk bij de Lenovo K6 zijn; voor andere mensen zal de Honor 5C vaak een net iets betere keuze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters