Lenovo K6 vs Honor 5C review

Lenovo heeft met de K6 onlangs een erg interessante concurrent voor de budgettopper van Honor van het afgelopen jaar neergezet. In deze video vergelijken we deze Lenovo K6 met de Honor 5C.

Lenovo K6

De Lenovo K6 is de nieuwe budgettoppper van Lenovo. De smartphone kost €200 en biedt voor dat geld heel wat functionaliteit. Zo krijg je een 5-inch full HD-scherm, een vingerafdrukscanner, een metalen body en een achtkernige Snapdragon 430-processor. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel en de telefoon schiet 8-megapixelselfies. Nette specificaties kortom voor een telefoon die slechts €200 kost. De smartphone draait op Android 6.0 Marshmallow met een eigen schil van Lenovo er overheen.

Honor 5C

Honor zet daar met de 5C vergelijkbare specificaties tegenover. Het apparaat heeft ook een metalen body en is voorzien van een 5,2-inch full HD-scherm. De vingerafdrukscanner ontbreekt, maar daar krijg je wel een iets snellere Kirin 650-processor van Huawei voor terug. De Honor 5C heeft net als de Lenovo K6 een 13-megapixelcamera achter en een 8-megapixelcamera voor. De software is wederom Android Marshmallow, maar nu met de Emotion UI van Huawei er overheen.

Close call

Zoals je op basis van de specificaties misschien al ontdekt had liggen deze toestellen erg dicht bij elkaar. Dat geldt ook in de praktijk. Uiteindelijk is het erg afhankelijk van wat je precies wilt welke je moet kiezen. Liefhebbers van een vingerafdrukscanner moeten natuurlijk bij de Lenovo K6 zijn; voor andere mensen zal de Honor 5C vaak een net iets betere keuze zijn.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters