Lenovo Moto G4 Plus vs Huawei P9 Lite review

De Lenovo Moto G4 Plus en de Huawei P9 Lite zijn twee zeer interessante toestellen in het midsegment van de smartphonemarkt. Welk van beide je beter kunt nemen, dat vertelt Sebastien je in deze video.

Twee verschillende ontwerpen

Wat vast staat is dat de P9 Lite en Moto G4 Plus twee verschillende toestellen zijn. En dit wordt extra in de verf gezet wanneer je de twee toestellen naast elkaar legt. Beide zijn ze namelijk voorzien van een mooi ontwerp, elk in een verschillende stijl. Bij Lenovo hebben ze voor de Moto G4 Plus gekozen om eenzelfde ontwerpstijl te volgen als bij vorige Moto G-smartphones met hier en daar een kleine aanpassing. Zo heb je achteraan het toestel nu een ietwat uitstekende camerasensor en is de achterkant nog altijd verwisselbaar. Wat de Moto G niet meer is, is waterdicht. Hoewel dit zeker geen groot minpunt is, zal het voor sommigen toch een gemis zijn. Vooraan heb je dan voor de eerste keer op een Moto G-smartphone een vingerafdrukscanner. Deze is lekker snel en accuraat, maar mooi is hij zeker niet te noemen. Huawei heeft op zijn beurt de P9 Lite ook voorzien van een vingerafdrukscanner, maar dan wel aan de achterzijde. Net zoals bij de Moto G4 Plus is deze vingerafdrukscanner accuraat en snel, maar in vergelijking met die van de Moto is hij toch wel wat sneller. Het ontwerp van de P9 Lite is gebaseerd op dat van de P9. Maar omdat het een Lite-variant is van de smartphone, heeft Huawei de smartphone wel geen aluminium ontwerp gegeven. Je zult het moeten doen met plastic, dat er gelukkig ook wel goed uitziet.

Kirin en een draak

Intern zijn beide smartphones met degelijke specificaties. In de Moto G4 Plus zit een Snapdragon 671-octacoreprocessor met, in Nederland, 2GB werkgeheugen en 16GB uitbreidbaar intern geheugen. Aan de andere kant is er dan de Huawei P9 Lite die voorzien is van een Hisilicon Kirin 650-octacoreprocessor met 3GB werkgeheugen en eveneens 16GB aan intern geheugen dat uitbreidbaar is. In de P9 Lite zit net zoals in de Moto G4 Plus een 3000mAh accu. Welk van beide toestellen beter presteert zeggen we je in deze video.

Lenovo Moto G4 Plus vs Huawei P9 Lite conclusie

Of je nu beter voor de Lenovo Moto G4 Plus gaat dan voor de Huawei P9 Lite kom je te weten in onderstaande video.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters