Lenovo Moto G4 Plus vs LG G3 review

Hoewel de LG G3 al meer dan twee jaar geleden werd aangekondigd, is het nog altijd een interessant toestel. Omdat het toestel de voorbije jaren flink in prijs is gedaald, kun je hem kopen voor ongeveer eenzelfde prijs als de nieuwe Lenovo Moto G4 Plus. Tijd voor een vergelijking!

Prestaties

In de Lenovo Moto G4 Plus zit, in Nederland en België, een 1,5GHZ sterke Snapdragon 617-octacore processor met 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen. Dit interne geheugen kun je uitbreiden met een SD-kaart, en eveneens kun je twee simkaarten in het toestel steken. Dankzij zijn specificaties is de Moto G4 Plus meer dan krachtig genoeg voor dagelijks gebruik. Maar vanaf het moment dat je iets zwaardere dingen met het toestel wilt doen, zul je wel wat haperingen opmerken.

De LG G3 is op zijn beurt voorzien van een Snapdragon 801 2,5GHz-octacore processor met oftewel 2GB werkgeheugen en 16GB intern geheugen, of 32GB intern geheugen en 3GB werkgeheugen. Ook op dit toestel kun je makkelijk het interne geheugen uitbreiden. Een tweede simkaart in de LG G3 steken is niet mogelijk. Bij de iets duurdere variant van de twee jaar oude LG G3, €289, krijg je dus meer werkgeheugen dan bij net aangekondigde Moto G4 Plus.

Natuurlijk wil dit niet per se zeggen dat de LG G3 beter presteert, maar het is wel zo. Dagelijkse dingen doen en zelfs het gebruik van zwaardere applicaties zal soepeler verlopen op de LG G3 dan op de Lenovo Moto G4 Plus.

Lasers

Zowel de Lenovo Moto G4 Plus als de LG G3 hebben een laser bij hun achtercamera. Hierdoor kun je met beide toestellen lekker snel focussen om een foto te nemen. Met de G4 Plus kun je foto’s nemen in een 16-megapixel resolutie, terwijl je dit met de LG G3 kunt doen in een 13-megapixel resolutie. Foto’s genomen met beide toestellen zien er goed uit, maar welk van beide nu mooiere foto’s neemt vertellen we je in deze video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Apple iPhone 8 Plus review design

Deze negen verborgen iPhone 8 features moet je nog ontdekken lees verder

Google Pixel 2 Pixel 2 XL

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen lovende recensies, behalve op een vlak lees verder

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters