Motorola Moto Z hands-on

BERLIJN – Een tijd geleden kondigde Lenovo zijn Motorola Moto Z aan in Amerika. Binnenkort verschijnt de smartphone in Europa en wij hebben reeds de kans gekregen om kort met de smartphone te spelen. Wat we ervan vinden kom je te weten in deze hands-on.

Motorola Moto Z

De Moto Z staat voor twee dingen: een prachtig ontwerp en modulariteit. Natuurlijk heeft de smartphone meer te bieden, maar dit zijn de twee echt belangrijkste punten van de smartphone. Wanneer je de Moto Z bekijkt merk je dan ook onmiddellijk op hoe verfijnd zijn ontwerp is, zowel in de letterlijke als figuurlijke zin. Lenovo heeft zijn Moto Z namelijk maar enkele millimeters dik gemaakt. Doordat de smartphone zodanig dun is steekt de camerasensor wel een beetje uit het toestel, maar hier valt makkelijk mee te leven. Het is gewoon een prachtig ontworpen smartphone.

Wat wel een (groot) nadeel is aan het glazen en aluminium ontwerp van de smartphone, is dat je er onmiddellijk vingerafdrukken op ziet. Verder hadden ook de powerknop en volumeknoppen naar mijn mening iets lager mogen staan.

Moto Mods

De achtercamera van de Moto Z die een beetje uit het ontwerp steekt is misschien niet zo mooi, maar wanneer je een Moto Mod aan het toestel hangt verdwijnt de sensor er wel volledig in. Momenteel zijn er een 5-tal Moto Mods waaronder een projector, speaker maar ook een cameramod van Hasselblad.

Het idee achter Moto Mods is dat je makkelijk en op ieder moment je smartphone kunt ‘uitbreiden’. Dit door er onder andere een betere speaker of camera aan te hangen. Bij de Moto Z-toestellen werkt dit via een strip achteraan het toestel en een aantal magneten in de smartphone en in de Moto Mod. Omdat het idee van een modulaire smartphone niet tot stand kan komen zonder het meerdere jaren toe te passen heeft Lenovo beslist de huidige Moto Mods nog minimum twee generaties te ondersteunen.

Wat we van de Motorola Moto Z vinden na hem kort gebruikt te hebben vertellen we je in deze video.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters