LG G2 hands-on preview

Binnenkort verschijnt het laatste wapenfeit van LG op de Nederlandse markt. Eind september lanceert de Koreaanse fabrikant de G2 en ze hoopt hoge ogen te gaan gooien met de krachtige specs en het mooie design van het toestel. Ter zijner tijd gaan we de telefoon uitgebreid reviewen, tot die tijd delen we onze bevindingen in deze hands-on.

We mochten al eerder met het toestel spelen en schreven daar een hands-on over. Vandaag kregen we nog wat meer tijd met de G2 voor een video preview. De opvallendste features van de telefoon zijn het mooie scherm en de interessante plaatsing van de volumeknoppen achterop het toestel. Hoe dat bevalt zie je in deze hands-on.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dennis81 -

  Beste heren van allaboutphoes.nl,

  Allereerst complimenten voor jullie werk. Ik volg het al een tijdje en vind jullie informatief en objectief! Ik heb bijna alle filmpjes zitten kijken de laatste tijd op zoek naar een nieuw toestel.

  Ik ben ook weer op zoek naar een nieuw toestel en sta op het punt de Xperia Z te kopen. Deze G2 ziet er ook heel goed uit, maar inderdaad die knopjes zal wel ff wennen zijn. Wat ik me afvraag over toestellen als deze is of de 1080P geen overkill is? Volgens Apple en andere bronnen kan het menselijk oog niet boven de 220-320 ppi waarnemen. Ook aangezien de batterijduur steeds korter lijkt te worden vraag ik me af of ik niet beter voor een 720P scherm kan gaan en daarmee geld kan besparen en een betere batterijduur kan behalen. Misschien weten jullie hier antwoord op of kunnen jullie hier eens een item aan wijden.

  Gr Dennis

  1. Dominick -

   Hoi Dennis,

   Allereerst dank!

   Voor wat betreft je vraag: het heeft twee kanten. In mijn review van de Xperia Z heb ik daar ook een stukje over geschreven: "Of je daar functioneel iets aan hebt is echter een andere vraag. Ook de 720p-schermen van vorig jaar waren al extreem scherp. Als je een afbeelding bekijkt zie je dan ook maar een gering verschil, hoewel gezegd moet worden dat de Xperia Z inderdaad iets scherper is als je er dicht op zit. Een ander, misschien wel belangrijker, voordeel komt om de hoek kijken bij het consumeren van content. Vooral bij het browsen valt op dat je dezelfde resolutie hebt als menig computerscherm. Dat betekent dat je alle websites in hun volledigheid kunt bekijken. Kleine teksten blijven dan langer leesbaar dan op een 720p-scherm, hoewel je een goed paar ogen moet hebben om de tekst dan ook nog te kunnen lezen. Of de aanslag die de hoge resolutie op de batterij van de telefoon pleegt tegen de voordelen opweegt, is dan ook de vraag. Het antwoord daarop zal van persoon tot persoon verschillen, maar wij zijn in ieder geval niet direct overtuigd."

   Inmiddels zijn we natuurlijk een half jaar verder en zijn er heel wat extra toestellen met een 1080p-scherm. Voor wat betreft het verschil in scherpte: als je lang een Full HD-toestel gebruikt en terug gaat, dan merk je een klein verschil, maar als je 720p gewend bent zul je daar geen problemen mee hebben. Het content-voordeel blijft bestaan en hoewel de batterij uiteraard sterker belast wordt, zijn er met de HTC One en Galaxy S4 wel toestellen beschikbaar die het nog steeds redelijk doen qua batterijduur. Dus ik zou inmiddels zeggen: ja, een 1080p scherm is een voordeel.

   Aan de andere kant: dat je hier überhaupt over nadenkt betekent wel dat je niet perse het nieuwste van het nieuwste hoeft en dan vraag ik me af of dat voordeel het voor jou waard zou zijn. Misschien is het een goede om eens naar bijvoorbeeld de Xperia ZR, Nexus 4 of Optimus G te kijken, dan zit je qua specs nog steeds goed en heb je wel een wat goedkoper toestel met een 720p scherm dat nog steeds erg mooi is.

 2. Maickel van Heeswijk -

  Voor het eerst dat ik daadwerkelijk interesse krijg in een LG telefoon , met name de witte variant ….. Ik mag al verlengen maar weet het nog niet , twijfel nu tussen de Note 3 , LG G2 , Xperia Ultra of Honami ……. dus ik wacht nog ff af tot dat ik ze alle ff heb vastgehouden 😉

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters