LG G2 vs Samsung Galaxy Note 3 review

Zowel Samsung als LG hebben net een nieuw vlaggenschip op de markt losgelaten met top specificaties. Het gaat hier om de LG G2 en Samsung Galaxy Note 3 die we in deze video vergelijken.

Zowel de G2 als de Galaxy Note 3 zijn uitgerust met het beste wat de smartphonemarkt op dit moment te bieden heeft. Dat wil zeggen dat de telefoons een Snapdragon 800-processor hebben en respectievelijk 2 en 3 gigabyte RAM. De Galaxy Note 3 is als phablet wat groter met zijn 5,7″-scherm; de G2 heeft een 5,2″-scherm. Beide toestellen hebben een Full HD-paneel, maar bij de Samsung gaat het om een amoledscherm terwijl de LG een LCD-scherm heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ad van Haaren -

  eigenlijk kun je deze 2 niet vergelijken de een is een smartphone de ander een phablet.. oke zwart wit gezien zou je voor de lg gaan qwa formaat en specs als je voor een smartphone zou gaan…

  echter de note 3 kan veel meer dan een smartphone en is ook niet voor iedereen weg gelegd. de stylus pen geeft hem juist zn meer waarde ik gebruik hem als grafisch designer met veel plezier

  zie ik me niet doen op de lg g2.. 🙂 de note 3 is voor een andere markt en de beste in zijn soort met de stylus pen.. helaas zie je dat nu juist niet terug in de review…. Dat is nou juist de kracht van de note het is geen gimmick meer maar het word nog totaal onderschat ik doe er bijna alles mee… ik heb geen wacom meer nodig de note doet het allemaal ja zelfs de druk gevoeligheid met het tekenen is subliem 😉

  1. Dominick -

   Ik heb er zelf ook heel wat teken-uurtjes opzitten met mijn Wacom Intuos, maar vind het toch niet echt vergelijkbaar. Ben het zeker met je eens dat het een grote toegevoegde waarde is voor een bepaalde groep gebruikers hoor, maar ik denk dat je het formaat van die groep niet moet overschatten. Het overgrote deel van de Note-gebruikers weet waarschijnlijk niet eens dat dat pennetje drukgevoelig is en een minder groot deel zal hem überhaupt niet gebruiken.

   Zelfde geldt voor de vergelijking tussen smartphone en phablet, voor sommigen een gigantisch verschil, maar voor sommigen is de Note 3 ook erg vergelijkbaar met de G2 alleen net iets groter. Je zult verbaasd zijn hoe vaak we vragen krijgen van mensen die twijfelen tussen twee toestellen met totaal andere schermformaten.

   1. Quasimodo -

    De vraag is niet of de kopers van de Note 3 al dan niet bewust voor de S-pen kiezen. De vraag is meer of de Note 3 en de LG 2 in de zelfde categorie zitten.
    Ik denk zelf van niet en vind dat je wat al te makkelijk over de extra functionaliteit van de S-pen heen stapt.
    Neemt niet weg dat een vergelijking nog steeds mogelijk is al zijn de verhoudingen wat scheef.

   2. Dominick -

    Tsja, hoe definieer je een categorie. Mijns inziens kan het, zoals gezegd, beide kanten op. Voor sommigen is de S Pen en het grotere scherm een essentiële toevoeging en dan liggen ze mijlenver uit elkaar. Maar er zijn ook veel mensen die gewoon naar een krachtige moderne smartphone op zoek zijn en dan kan het zomaar zijn dat dat pennetje en die halve inch nauwelijks uitmaken en ze dus prima in dezelfde categorie vallen 😉 Maar goed, ieder zijn kijk daarop natuurlijk.

 2. B.J hotmail.com -

  Aardig review, mijn keuze gaat tussen 1 van deze telefoons worden. Echter ik wacht nog wel op de 32gb versie van de LG2, deze gaat lees ik net voor 599 euro de deur uit. De note 3 voor 700 ? In Vianen haal je hem voor 520, en dan krijg nog eens 100 euro cashback van Samsung. Dus Dominick, voor 420 heb je de note 3, welke zou je dan nu kiezen ? Zelf neig meer naar de note 3. Ben benieuwd naar je reactie! Gr. BJ

  1. Dominick -

   Ik denk niet dat je de prijs heel erg moet laten meewegen in deze keuze. Het zijn beide gewoon dure toestellen en de verschillen (vooral schermformaat) zijn wel dusdanig groot dat dat verschil dan niet meer het belangrijkste is in mijn ogen. 420 is wel een erg mooie prijs, overigens!

  2. Quasimodo -

   Misschien gaat het om een refurbished exemplaar.
   Let wel op op het productnummer want er zijn er 6 productnummers genoemd in de voorwaarden die in aanmerking komen.

   edit: ik heb gezien dat er op verschillende sites met +/- €550,00 prijzen duidelijk vermeld wordt "Dit product komt niet in aanmerking voor Samsung Promoties"

   1. B.J hotmail.com -

    Voorstaat 78, maar zoals shotgun terecht schreef dat het om actie modellen gaat. Ga ze van de week eens bellen. Toestellen zijn nieuw, en je krijgt 50% korting bij aanschaf van een cover

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters