LG G4 vs LG G5 review

Vorig jaar leverde LG met zijn LG G4 een lederen cameramonster af. Dit jaar zette het bedrijf dan weer de eerste stappen richting een modulaire smartphone. Maar of de LG G5 ook echt beter is dan zijn voorganger, dat gaat Sebastien je vertellen in deze video.

Ander ontwerp

Anno 2016 lijkt het ontwerp overnemen van je vorige vlaggenschip en dit verwerken in het ontwerp van je nieuwe vlaggenschip een trend te zijn onder smartphonefabrikant. Gelukkig betekent dit niet dat de vlaggenschepen van nu er slecht uitzien, we vinden het gewoon leuk dat LG voor zijn G5 opnieuw rond de tekentafels is gaan zitten en niet het ontwerp van de LG G4 heeft verbeterd. Het resultaat hiervan is een metalen smartphone waarvan je nog steeds de accu kunt verwisselen. LG heeft dit weten te verwezenlijken door het mogelijk te maken om de onderkant van de LG G5 van het toestel te schuiven, en je dus zo de accu kunt verwisselen. Maar dit is niet het enige wat je kunt met de LG G5. Je kunt namelijk ook een aantal, momenteel zijn het er nog maar heel weinig, modules voor het toestel kopen en deze zo bevestigen. Verder ziet de smartphone er ook lekker goed uit. De G5 is gemaakt uit een mooi aluminium, en de smartphone ligt goed in de hand. Wat we wel een beetje jammer vinden is dat niet alle bedieningsknoppen nog aan de achterzijde van het toestel staan, zoals bij de LG G4 het geval is. Bij de G5 vind je enkel de powerknop met daarin een vingerafdrukscanner terug aan de achterzijde. De volumeknoppen zijn verplaats naar de linkerzijde van het toestel.

Bij de LG G4 vind je dus alle bedieningsknoppen terug aan de achterzijde van de smartphone. Hoewel dit niet zo makkelijk klinkt, is het dit eigenlijk wel. Verder kun je ook de accu van het toestel verwisselen, al zul je dit wel op de ‘oude’ manier moeten doen. Maar hier is natuurlijk niets mis mee. De LG G4 is verkrijgbaar met oftewel een lederen of plastic achterkant, beide varianten zien er leuk uit. De achterkant van de G4 is trouwens iets meer afgerond dan zijn opvolger waardoor hij net iets beter in de hand ligt.

Specificaties

Omdat er vorig jaar heel wat problemen waren met de Snapdragon 810, had LG ervoor gekozen de LG G4 niet te voorzien van een Snapdragon 810, maar wel een Snapdragon 808-hexacore processor met 3GB werkgeheugen. Prestaties van de smartphone waren en zijn nog altijd dik in orde. Dit jaar heeft LG wel gekozen voor Qualcomm zijn vlaggenschipprocessor, vandaar dat er in de LG G5 een Snapdragon 820-quadcore processor zit met 4GB werkgeheugen. Alles wat je doet met de LG G5 gaat zonder enige problemen, en ook wel net iets sneller dan op de LG G4.

LG G4 vs LG G5 conclusie

Welk van beide toestellen nu het best bij jou zal passen vertellen we je in deze vergelijkingsvideo. Laat ook even weten welk van beide toestellen jij zou nemen!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters