LG G4 vs Samsung Galaxy S7 Edge review

De LG G4 was een van de beste smartphones van 2015, de Samsung Galaxy S7 Edge is een van de beste smartphones van dit jaar. Hoe het “lederen cameramonster” is in vergelijking met de smartphone “op het randje van perfectie” gaan we je vertellen in deze vergelijking.

Ontwerp

LG en Samsung hebben hun toestellen voorzien van een premium ontwerp, met een verschillende ontwerpstijl. De LG G4 kun je kopen met een lederen- of plastic verwijderbare achterkant. Maar zelfs met de verwijderbare achterkant, ziet de smartphone er nog altijd heel premium uit. Een leuk extraatje aan het ontwerp van de G4 is dat alle bedieningsknoppen gelokaliseerd zijn aan de achterzijde van het toestel. In het begin is dit even wennen, maar na een tijdje wil je niet meer terug. De Samsung Galaxy S7 Edge is op zijn beurt voorzien van een ontwerp dat gebaseerd is op dat van de Galaxy S6 Edge. Het toestel heeft een glazen ontwerp met aluminium rand en natuurlijk ook de afgeronde randen van het scherm. Samsung heeft de Galaxy S7 Edge waterdicht gemaakt waardoor je hem zonder problemen in het water kunt laten vallen.

Scherm

Hierboven hebben we al even vermeld dat de Galaxy S7 Edge een scherm heeft waarbij de randen zijn afgerond. Dit scherm heeft een grootte van 5,5-inch en een quad-HD resolutie. Het is een amoled paneel. Kleuren op scherm worden verbazend mooi weergegeven en over de kijkhoeken en helderheid van het scherm hebben we niets negatiefs op te merken. Net zoals de S7 Edge heeft de LG G4 een 5,5-inch quad-HD scherm. Alleen met de G4 het wel stellen met een ips paneel en kleuren worden iets minder goed weergegeven. De kijkhoeken en helderheid zijn wel te vergelijken met die van het scherm in de Galaxy S7 Edge.

Prijs

Wanneer je een beetje zoekt, kun je de LG G4 al voor €320 kopen wat €479 minder is dan je voor de Samsung Galaxy S7 Edge betaald. Op het eerste zicht lijkt de keuze tussen de LG G4 en de Samsung Galaxy S7 Edge dus niet zo moeilijk te zijn. Natuurlijk is dit wel zo, en in deze video gaan we je helpen met deze keuze.

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters