LG G5: 5 redenen om hem (niet) te kopen

De LG G5 is LG’s meest recente vlaggenschip. In deze video gaan we kijken naar redenen om de telefoon wel of niet te kopen.

De LG G5 in het kort

Voordat je deze video met redenen bekijkt, kan het handig zijn als je kort ge├»ntroduceerd bent met de LG G5. Dit toestel is volgens LG een van de eerste modulaire smartphones, doordat de onderkant van de telefoon verwijderbaar is. Wanneer je de onderkant verwijderd hebt, kun je deze vervangen met verscheidene modules, die LG ‘friends’ noemt. Voor meer informatie over modulaire smartphones kun je onze blogpost hierover lezen.

Net als bij eerdere telefoon heeft LG ervoor gekozen de thuisknop, met daarin de vingerafdrukscanner, op de achterkant te plaatsen. Dit toestel krijgt zijn kleur doordat hij geverfd is; hierdoor heeft hij niet het ‘koude’ gevoel van metaal. In de zijkant van de telefoon zit een slot voor een nanosimkaart en een micro sd-kaartje.

Onder de kap zit een Snapdragon 820-processor samen met 4GB aan werkgeheugen. Om de LG G5 van stroom te voorzien is een 2800mAh-accu aanwezig. Wanneer je de onderste module uit de telefoon schuift, kun je deze accu vervangen. Het standaard opslaggeheugen van 32GB is, zoals al verteld, uitbreidbaar met een micro sd-kaartje. Voor het maken van foto’s zijn 3 camera’s aanwezig: een 16-megapixel achtercamera, een 8-megapixel groothoekcamera aan de achterkant en een 8-megapixel selfiecamera.

Het scherm van de G5 heeft een canvas van 5,3 inch en een resolutie van 2560×1440 pixels. De schermkwaliteit van de telefoon is erg goed; de telefoon is goed zichtbaar in fel zonlicht en heeft accurate kleuren. Tijdens onze testperiode┬ádraaide ons model op Android 6.0.1 met LG’s eigen skin eroverheen. Over het algemeen was de software-ervaring goed, meer informatie over onze ervaringen met dit toestel lees je in de review.

Zoals beloofd vind je hieronder een video met 5 redenen waarom je de LG G5 (niet) zou moeten kopen.

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters