LG G5: 5 redenen om hem (niet) te kopen

De LG G5 is LG’s meest recente vlaggenschip. In deze video gaan we kijken naar redenen om de telefoon wel of niet te kopen.

De LG G5 in het kort

Voordat je deze video met redenen bekijkt, kan het handig zijn als je kort geïntroduceerd bent met de LG G5. Dit toestel is volgens LG een van de eerste modulaire smartphones, doordat de onderkant van de telefoon verwijderbaar is. Wanneer je de onderkant verwijderd hebt, kun je deze vervangen met verscheidene modules, die LG ‘friends’ noemt. Voor meer informatie over modulaire smartphones kun je onze blogpost hierover lezen.

Net als bij eerdere telefoon heeft LG ervoor gekozen de thuisknop, met daarin de vingerafdrukscanner, op de achterkant te plaatsen. Dit toestel krijgt zijn kleur doordat hij geverfd is; hierdoor heeft hij niet het ‘koude’ gevoel van metaal. In de zijkant van de telefoon zit een slot voor een nanosimkaart en een micro sd-kaartje.

Onder de kap zit een Snapdragon 820-processor samen met 4GB aan werkgeheugen. Om de LG G5 van stroom te voorzien is een 2800mAh-accu aanwezig. Wanneer je de onderste module uit de telefoon schuift, kun je deze accu vervangen. Het standaard opslaggeheugen van 32GB is, zoals al verteld, uitbreidbaar met een micro sd-kaartje. Voor het maken van foto’s zijn 3 camera’s aanwezig: een 16-megapixel achtercamera, een 8-megapixel groothoekcamera aan de achterkant en een 8-megapixel selfiecamera.

Het scherm van de G5 heeft een canvas van 5,3 inch en een resolutie van 2560×1440 pixels. De schermkwaliteit van de telefoon is erg goed; de telefoon is goed zichtbaar in fel zonlicht en heeft accurate kleuren. Tijdens onze testperiode draaide ons model op Android 6.0.1 met LG’s eigen skin eroverheen. Over het algemeen was de software-ervaring goed, meer informatie over onze ervaringen met dit toestel lees je in de review.

Zoals beloofd vind je hieronder een video met 5 redenen waarom je de LG G5 (niet) zou moeten kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ilyas -

  Beste,

  Er is wel een “applicatie tray” knop alleen moet je deze via instellingen selecteren. Als je de telefoon wat beter had bestudeerd kon je zien dat je 3 verschillende modi kon selecteren. Zoals je hem de 1ste keer opstart zie je dit inderdaad niet maar het zit wel ingebouwd. Het is een kwestie van de juiste instelling selecteren.

  Met vriendelijke groet

 2. Rita Austmann -

  Ik heb met heel plezier naar jouw commentaar geluisterd. Je ging als een sneltrein maar je bent toch uitstekend te volgen. Mijn compliment hiervoor.

  1. Rita Austmann -

   Ik ging ook zojuist als een sneltrein over mijn toetsenbord en sloeg daardoor een halte over. Die halte heet Veel en is gelegen tussen Heel en Plezier… 😀
   Nog een fijne dag gewenst.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters