LG G6 videoreview

LG heeft deze week zijn nieuwe topsmartphone op de markt gebracht: de LG G6. In deze LG G6 videoreview vertellen we je alles over de nieuwe topper van LG en kijken we of hij de moeite waard is.

Nieuwe ontwerpstrategie

De afgelopen jaren stonden LG-smartphones nou niet echt bekend om hun hoogwaardige ontwerp. Vooral de G3 en G4 waren wel mooi, maar liepen met hun plastic behuizingen achter tegenover veel concurrenten. De LG G5 ging over op metaal, maar boekte geen succes met zijn afwerking. Met de G6 heeft LG het ontwerp eindelijk voor elkaar. Hij is mooi, gemaakt van aluminium en glas en waterdicht. Voorop valt het gigantische scherm vooral op. Dat heeft een diagonaal van 5,7 inch en neemt bijna 80% van de behuizing in.

Hardware

LG zet dus op het gebied van ontwerp een grote stap vooruit. Dat kan helaas niet helemaal over de interne hardware gezegd worden. Niet dat die slecht is, maar vooral de Snapdragon 821-chipset loopt wel een beetje achter tegenover veel nieuwe concurrenten. Los van die wat oudere chipset is de G6 trouwens wel in orde. Hij heeft 4GB werkgeheugen, 32GB opslagruimte, een micro sd-ingang, een 3300mAh-batterij, een schermresolutie van 1440×2880 pixels, een dubbele 13-megapixelcamera achterop en een 5-megapixelcamera voorop.

Software

De software van de LG G6 is niet heel bijzonder. LG zegt veel gebruik te maken van het lange scherm dat eigenlijk uit twee vierkantjes bestaat. Dat komt terug in de square camera, maar verder merk je er eigenlijk niet zo heel veel van. Het lange scherm zorgt wel dat split-screen multitasken wat beter gaat. De interface van LG is kleurrijk en uitgebreid en ligt over Android 7.0 Nougat heen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters