LG G7 ThinQ videoreview

LG lanceert in de vorm van de LG G7 ThinQ zijn nieuwe paradepaardje. Net als veel andere moderne smartphones richt de G7 ThinQ zich vooral op artificial intelligence; daar ontleent ‘ie zelfs zijn naam aan. Waar de smartphone het eigenlijk echt van moet hebben, is zijn sterke focus op muziek. In deze LG G7 ThinQ videoreview zie je er alles over.

Quad DAC

Om maar even met die muziek te beginnen: dat zit zo. De G7 ThinQ heeft een speciale muziekchip en gewoon een 3,5 millimeter-jack. Die chip converteert het digitale muziekbestand veel beter naar een analoog signaal, wat vervolgens naar de audiojack gestuurd wordt. Dat betekent dat de smartphone geluid een stuk mooier weergeeft dan andere smartphones.

Ook de speaker is bijzonder. De zogenaamde Boombox speaker gebruikt het toestel als klankkast en geeft beter geluid weer wanneer je de G7 op tafel hebt liggen. Toch heeft hij ook een nadeel: het is maar een enkele speaker, terwijl veel andere high-end smartphones er tegenwoordig twee hebben.

High-end volgens het boekje

Los van die audiofeatures, is de LG G7 ThinQ vooral een high-end smartphone volgens het boekje. Hij heeft een mooi waterdicht ontwerp, een groot scherm met een notch, een dubbele camera en een krachtige chipset. Die dubbele camera is wel bijzonder opgezet: waar vele fabrikanten een telelens toevoegen, heeft LG voor een groothoeklens gekozen. En dat is eigenlijk best handig.

Prima natuurlijk dat hij de hele checklist voor een high-end toestel afvinkt. Maar het betekent ook wel dat de LG G7 ThinQ los van die muzikale kwaliteiten niet echt opvalt. Dat is jammer, omdat hij met zijn prijs van €800 ook zeker niet goedkoop is.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters