LG K10 2018 videopreview

De K-serie is sinds jaar en dag de instaplijn van LG. Ook in 2018 is het weer tijd voor een vernieuwde lijn, waarbij de LG K10 2018 het duurste model is. Voor een verwachte prijs van ongeveer €200 krijg je een smartphone met een nieuw ontwerp en een opvallend goede camera.

Uitgebreide camera

LG richt zich met de vernieuwde K-lijn vooral op de camera. Dat resulteert in het geval van de K10 2018 in een best wel goede sensor; LG heeft het zelfs over dezelfde camera als de LG G6. We vragen ons af in hoeverre dat helemaal klopt, maar in ieder geval lijkt de 13-megapixelcamera mooie plaatjes te schieten.

Bovendien is de camera erg uitgebreid. Hij heeft phase detection autofocus voor extra snel focussen en kan bijvoorbeeld met een druk op de knop gifjes maken van een fotoreeks. De frontcamera heeft een groothoekmodus en zal ook uitgerust worden met een portretmodus waarmee je selfies met een geblurde achtergrond kunt maken.

Metalen behuizing

Voor het eerst in een K-series smartphone heeft de LG K10 2018 een metalen behuizing. Althans: hij heeft een metalen achterkantje dat verder door plastic omgeven wordt. Maar toch, het is beter dan eerst. Bovendien komt de K10 2018 onder andere in een bijzonder mooie blauwe kleur.

Verder is de telefoon uitgerust met de specificaties die je van een budgettoestel mag verwachten. Hij heeft een achtkernige MediaTek-processor en 2GB werkgeheugen, het scherm is 5,3 inch groot en heeft een HD-resolutie en op de achterkant kun je een vingerafdrukscanner vinden. Het is allemaal voldoende, maar er zijn wel toestellen die voor dit geld beter scoren op die vlakken. De software is vrij druk en nog gebaseerd op Android 7.1 Nougat. Oreo laat dus nog op zich wachten, als het überhaupt al komt.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters