LG K10 2018 videopreview

De K-serie is sinds jaar en dag de instaplijn van LG. Ook in 2018 is het weer tijd voor een vernieuwde lijn, waarbij de LG K10 2018 het duurste model is. Voor een verwachte prijs van ongeveer €200 krijg je een smartphone met een nieuw ontwerp en een opvallend goede camera.

Uitgebreide camera

LG richt zich met de vernieuwde K-lijn vooral op de camera. Dat resulteert in het geval van de K10 2018 in een best wel goede sensor; LG heeft het zelfs over dezelfde camera als de LG G6. We vragen ons af in hoeverre dat helemaal klopt, maar in ieder geval lijkt de 13-megapixelcamera mooie plaatjes te schieten.

Bovendien is de camera erg uitgebreid. Hij heeft phase detection autofocus voor extra snel focussen en kan bijvoorbeeld met een druk op de knop gifjes maken van een fotoreeks. De frontcamera heeft een groothoekmodus en zal ook uitgerust worden met een portretmodus waarmee je selfies met een geblurde achtergrond kunt maken.

Metalen behuizing

Voor het eerst in een K-series smartphone heeft de LG K10 2018 een metalen behuizing. Althans: hij heeft een metalen achterkantje dat verder door plastic omgeven wordt. Maar toch, het is beter dan eerst. Bovendien komt de K10 2018 onder andere in een bijzonder mooie blauwe kleur.

Verder is de telefoon uitgerust met de specificaties die je van een budgettoestel mag verwachten. Hij heeft een achtkernige MediaTek-processor en 2GB werkgeheugen, het scherm is 5,3 inch groot en heeft een HD-resolutie en op de achterkant kun je een vingerafdrukscanner vinden. Het is allemaal voldoende, maar er zijn wel toestellen die voor dit geld beter scoren op die vlakken. De software is vrij druk en nog gebaseerd op Android 7.1 Nougat. Oreo laat dus nog op zich wachten, als het überhaupt al komt.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters