LG K8 2018 videopreview

LG vernieuwde op het Mobile World Congress zijn K-series. Met verbeterde camera’s en minimaal aangepaste specificaties moeten de K8 en K10 weer klaar zijn voor het nieuwe jaar. In deze LG K8 2018 preview kijken we in hoeverre dat lukt.

Budget-cameratelefoon

Op de meeste vlakken is de LG K8 2018 vooral gewoon een budgetsmartphone. Hij heeft een vrij eenvoudige chipset, een vrij eenvoudig scherm en een simpel plastic ontwerp. Alleen aan de camera heeft LG duidelijk extra aandacht besteed. Het is een 8-megapixelcamera, wat op zich niet erg spannend is natuurlijk. Maar de resultaten die de camera neerzet zijn zo op het eerste gezicht netjes en de camera heeft heel wat leuke extra’s.

Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een gifje maken en er is een speciale low-light modus waarin de camera foto’s in het donker optimaliseert. Best netjes voor een telefoon van nog geen €200.

Software anno 2017

Hoewel de LG K8 2018 duidelijk uit dit jaar komt – het zit zelfs in de naam – loopt de software nog een jaartje achter. Zowel qua Androidversie als qua look & feel. De telefoon draait nog op het verouderde Android Nougat en LG heeft daar een vrij zware schil overheen gelegd. Tegenwoordig stappen veel fabrikanten over op een schonere variant van Android, maar LG wil daar nog niet aan.

Jammer, want dat betekent ook meteen dat de K8 2018 niet bijzonder efficiënt gebruik maakt van zijn toch al niet zo krachtige hardware. De telefoon is dus duidelijk niet de snelste die je kunt krijgen. De schil van LG maakt de gebruikservaring ook los daarvan eerder slechter dan beter. Dat is dus niet een van de sterkere punten van deze smartphone.

iPhone SE 2

De headphone jack leeft voort: Is dit de iPhone SE 2? lees verder

Apple iPhone X

Apple overweegt ‘simpelere’ namen voor nieuwe iPhones lees verder

Oppo F7

Oppo lanceert F7 smartphone als persoonlijke beauty assisistent lees verder

OnePlus 6

Gelekte foto toont OnePlus 6 met scherm aan lees verder

OnePlus 6 wit

Witte variant OnePlus 6 in vol ornaat gelekt lees verder

iPhone X met OLED display

‘iPhone X is dood en wordt niet meer geproduceerd’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters