LG L80+ hands-on

De LG L80+ markeert een kleine vernieuwing in de L-serie van LG. In deze hands-on bekijken we het toestel.

Waar de L-series eerst een eigen identiteit hadden en zich ook functioneel wat distantieerden van de topmodellen van LG, lijkt dat nu over te zijn. De fabrikant kondigde vlak voor de IFA-beurs in Berlijn de L70+ en L80+ aan, twee toestellen die nogal lijken op de LG G3. Vooral de L80+ komt qua design grotendeels overeen, heeft dezelfde knoppen aan de achterkant en neemt ook wat functies van de G3 over.

De LG L80+ blijft in de basis wel duidelijk een wat goedkopere smartphone. De telefoon heeft een 5-inch scherm met een fwvga-resolutie, een 1,3GHz quadcoreprocessor, een 8-megapixelcamera en 1GB werkgeheugen. De smartphone zal dan ook niet meer dan €200 gaan kosten. Op zich lijkt de smartphone een goede keuze te zijn voor weinig geld, hoewel we wel onze vraagtekens hebben bij de schermresolutie van het apparaat. Die is voor het relatief grote 5-inch scherm wel erg laag.

Aan de softwarekant heeft LG ook het nodige van de G3 overgeheveld naar deze L80+. De smartphone werkt op Android 4.4 KitKat en is voorzien van de interface die we van de G3 kennen. Dat betekent dat de software een stuk strakker en rustiger overkomt dan dat bij vorige LG-telefoons het geval was. Handige functies zoals de bewegingsbediening van de camera en de knock-code functie komen ook over van de wat duurdere LG-telefoons. De L80+ zal de komende maand op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters