Verander ieder toestel in een dualsim-smartphone met MagicSim – video

Dualsim. Ofwel: twee simkaarten in een telefoon. Hartstikke handig, maar lang niet iedere telefoon kan met twee simkaarten overweg. Met de MagicSim kun je dat – in beperkte mate – oplossen. In deze video leggen we je uit hoe dat zit.

Dualsim

Dualsimtelefoons zijn in opkomst in Nederland en dus kun je gelukkig steeds meer toestellen krijgen als een variant met twee simkaartsloten. Wie echter de nieuwste iPhone of Galaxy wil, moet het voorlopig helaas nog doen met alleen een singlesimvariant. En wie al een goede singlesimtelefoon heeft en toch twee simkaarten wil gebruiken moet natuurlijk ook naar een andere oplossing op zoek.

MagicSim hoopt die oplossing te bieden met de MagicSim Elite. Een slim apparaatje van een paar tientjes waarmee je ieder toestel in een dualsim-smartphone kunt omtoveren. Klinkt handig.

Haken en ogen

Helaas zitten er wel wat haken en ogen aan het concept. Zo hebben moderne smartphones helemaal geen ruimte voor een tweede simkaart. Dus is de MagicSim deels extern, wat het uiterlijk van je telefoon niet ten goede komt. Bovendien kan de MagicSim wel switchen tussen twee simkaarten, maar ze niet tegelijk online hebben.

Tegelijkertijd bereikbaar zijn op je privé- en werknummer zit er dus niet in. In het buitenland goedkoop internetten en op hetzelfde moment nog steeds bereikbaar zijn op je eigen nummer ook niet.

Beste dualsim-smartphones

Daarmee is de MagicSim een wat beperkte oplossing. Handig voor sommige mensen, maar over het algemeen iets te simpel. Voor iedereen die een échte dualsimervaring wil maakten we onlangs een top 5 van de beste dualsim-smartphones. Die kun je hier terugkijken.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters