Verander ieder toestel in een dualsim-smartphone met MagicSim – video

Dualsim. Ofwel: twee simkaarten in een telefoon. Hartstikke handig, maar lang niet iedere telefoon kan met twee simkaarten overweg. Met de MagicSim kun je dat – in beperkte mate – oplossen. In deze video leggen we je uit hoe dat zit.

Dualsim

Dualsimtelefoons zijn in opkomst in Nederland en dus kun je gelukkig steeds meer toestellen krijgen als een variant met twee simkaartsloten. Wie echter de nieuwste iPhone of Galaxy wil, moet het voorlopig helaas nog doen met alleen een singlesimvariant. En wie al een goede singlesimtelefoon heeft en toch twee simkaarten wil gebruiken moet natuurlijk ook naar een andere oplossing op zoek.

MagicSim hoopt die oplossing te bieden met de MagicSim Elite. Een slim apparaatje van een paar tientjes waarmee je ieder toestel in een dualsim-smartphone kunt omtoveren. Klinkt handig.

Haken en ogen

Helaas zitten er wel wat haken en ogen aan het concept. Zo hebben moderne smartphones helemaal geen ruimte voor een tweede simkaart. Dus is de MagicSim deels extern, wat het uiterlijk van je telefoon niet ten goede komt. Bovendien kan de MagicSim wel switchen tussen twee simkaarten, maar ze niet tegelijk online hebben.

Tegelijkertijd bereikbaar zijn op je privé- en werknummer zit er dus niet in. In het buitenland goedkoop internetten en op hetzelfde moment nog steeds bereikbaar zijn op je eigen nummer ook niet.

Beste dualsim-smartphones

Daarmee is de MagicSim een wat beperkte oplossing. Handig voor sommige mensen, maar over het algemeen iets te simpel. Voor iedereen die een échte dualsimervaring wil maakten we onlangs een top 5 van de beste dualsim-smartphones. Die kun je hier terugkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Headphones met Google Assistant

Hello, Google-oordopjes? ‘Google lanceert headphones met Google Assistant’ lees verder

Samsung superfabriek

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy Note 8 lees verder

Virtuele assistent

Komt Apple binnenkort met een Siri dock voor de iPhone? lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Draadloos opladen niet op tijd klaar voor lancering 2017 iPhones lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung Galaxy Note 8 cases tonen design toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters