Meizu M3 Note videoreview

Meizu is misschien niet de bekendste smartphonefabrikant; toch heeft het bedrijf heel wat in zijn mars. In deze videoreview bespreken we de Meizu M3 Note, een goedkope phablet met goede specificaties.

Meizu

Een aantal maanden geleden was ik op bezoek bij Meizu, waarna ik al een aantal video’s en artikelen over de fabrikant publiceerde. Toen had ik de kans om de Meizu Pro 6, het vlaggenschip van de fabrikant, te proberen. Daar was ik goed over te spreken, maar dat was op basis van een eerste ontmoeting van een half uurtje. Om de toestellen van Meizu wat beter te leren kennen heb ik een aantal weken rondgelopen met de Meizu M3 Note, een budgetphablet van Meizu. Hoe dat bevallen is kun je in deze videoreview zien.

Meizu M3 Note

De Meizu M3 Note is een phablet die in Europa voor ongeveer €200 verkocht wordt. Voor dat bedrag krijg je goede specificaties en een mooie metalen body. De telefoon heeft een ocatore Helio P10-processor van MediaTek, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte, een 13-megapixelcamera en een 5-megapixel selfiecamera. Het ontwerp maakt dus gebruik van redelijk veel metaal en heeft een vingerafdrukscanner aan de voorkant. Misschien wel de grootste blikvanger zit echter onder de motorkap: de accucapaciteit van de Meizu M3 Note bedraagt maar liefst 4100mAh. Dat is bijzonder veel voor een smartphone en zoals je zou verwachten gaat de batterij lekker lang mee.

Bijzondere bediening

De kop van mijn geschreven review luidde ‘bijzondere bediening’, wat met twee dingen te maken heeft. Allereerst de mBack button, een uitgebreide homeknop die handig werkt. Anderzijds is er het Flyme OS, de interface van Meizu. Hoewel die duidelijk Chinees is, is hij wel vrij bijzonder binnen die categorie.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters