Meizu Pro 6 hands-on

ZHUHAI – De Meizu Pro 6 is het nieuwe topmodel van smartphonefabrikant Meizu en kan gezien worden als een relatief goedkoop high-endtoestel met nette specificaties. In deze hands-on vertellen we je er meer over.

All About Phones was onlangs op bezoek bij Meizu, waarover je eerder al een video op onze site kon zien. Dat bezoek was een uitgelezen kans om eens aan de slag te gaan met de nieuwe topper van Meizu, de Meizu Pro 6. De Pro 6 is een telefoon met een strak en goed afgewerkt aluminium ontwerp en nette specificaties. De smartphone zal in de prijsrange rond de €400 gaan vallen en heeft voor dat geld het nodige te bieden. De telefoon is dan wel net wat minder als zeg een Samsung Galaxy S7; met een tienkernige 2,5GHz-processor, 4GB werkgeheugen, een 21-megapixelcamera en een 5,2-inch amoledscherm met 3D touch is de Meizu Pro 6 met recht een high-endtelefoon te noemen.

Zoals het een hedendaagse smartphone betaamt is de Meizu Pro 6 voorzien van een vingerafdrukscanner. En geheel in lijn met de Chinese gebruiken ondersteunt de smartphone twee simkaarten. Een prettige toevoeging.

Op softwaregebied pakt Meizu het net wat anders aan dan we van veel andere fabrikanten gewend zijn. De smartphonemaker maakt gebruik van een schil die ze het Flyme OS noemen. Die heeft geen menu, voegt de nodige beheerfuncties toe en blinkt verder vooral uit in de afwezigheid van bloatware.

Meizu Pro 6 in Nederland

Helaas zal de Meizu Pro 6 niet direct op de Nederlandse markt uitkomen. Wel kun je het toestel via de Duitse of Engelse Amazon kopen zodra hij uitkomt. Bovendien is Meizu bezig met uitbreiden op de Europese markt. Uit ons gesprek met de fabrikant bleek dat men op termijn zeker ook van plan is om de Nederlandse markt aan te doen. Wanneer we Meizu officieel in Nederland mogen verwelkomen is echter nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters