Meizu Pro 6 hands-on

ZHUHAI – De Meizu Pro 6 is het nieuwe topmodel van smartphonefabrikant Meizu en kan gezien worden als een relatief goedkoop high-endtoestel met nette specificaties. In deze hands-on vertellen we je er meer over.

All About Phones was onlangs op bezoek bij Meizu, waarover je eerder al een video op onze site kon zien. Dat bezoek was een uitgelezen kans om eens aan de slag te gaan met de nieuwe topper van Meizu, de Meizu Pro 6. De Pro 6 is een telefoon met een strak en goed afgewerkt aluminium ontwerp en nette specificaties. De smartphone zal in de prijsrange rond de €400 gaan vallen en heeft voor dat geld het nodige te bieden. De telefoon is dan wel net wat minder als zeg een Samsung Galaxy S7; met een tienkernige 2,5GHz-processor, 4GB werkgeheugen, een 21-megapixelcamera en een 5,2-inch amoledscherm met 3D touch is de Meizu Pro 6 met recht een high-endtelefoon te noemen.

Zoals het een hedendaagse smartphone betaamt is de Meizu Pro 6 voorzien van een vingerafdrukscanner. En geheel in lijn met de Chinese gebruiken ondersteunt de smartphone twee simkaarten. Een prettige toevoeging.

Op softwaregebied pakt Meizu het net wat anders aan dan we van veel andere fabrikanten gewend zijn. De smartphonemaker maakt gebruik van een schil die ze het Flyme OS noemen. Die heeft geen menu, voegt de nodige beheerfuncties toe en blinkt verder vooral uit in de afwezigheid van bloatware.

Meizu Pro 6 in Nederland

Helaas zal de Meizu Pro 6 niet direct op de Nederlandse markt uitkomen. Wel kun je het toestel via de Duitse of Engelse Amazon kopen zodra hij uitkomt. Bovendien is Meizu bezig met uitbreiden op de Europese markt. Uit ons gesprek met de fabrikant bleek dat men op termijn zeker ook van plan is om de Nederlandse markt aan te doen. Wanneer we Meizu officieel in Nederland mogen verwelkomen is echter nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters