Microsoft Continuum review

Het idee achter Microsoft Continuum is het makkelijker te maken om overal en altijd, makkelijk te kunnen werken. Hoe dit idee zich vertaald in het dagelijkse leven, gaan we je vertellen in deze review.

Benodigdheden

Zonder iets, ben je natuurlijk niets. Vandaar dat je ook een aantal benodigdheden nodig hebt alvorens je Continuum kunt beginnen gebruiken. Allereerst heb je een smartphone nodig die Continuum ondersteunt. Momenteel zijn dat de Microsoft Lumia 950 XL, 950 en de HP Elite 3X. Na het aanschaffen van een van deze toestellen moet je oftewel een kabletje kopen waarmee je je smartphone aan een scherm kunt hangen of moet je de Microsoft Dock kopen. Voor de laatste optie betaal je ongeveer €99, maar omdat je dan eveneens usb-apparaten kunt verbinden aan deze Dock vinden we het de beste optie. En met een beetje geluk krijg je hem mee wanneer je een Lumia 950 of 950 XL koopt.

Wat is Microsoft Continuum

Voor heel wat mensen zal Continuum niet bekend klinken. Dit is logisch: Microsoft is er nog niet zo heel erg lang mee bezig, en door het beperkt aantal toestellen dat de functie ondersteund is er nog maar een klein doelpubliek. Met Continuum wil Microsoft je mobiele werkplek nog mobieler maken doordat je computer met Continuum je smartphone is. Alles wat je nodig hebt staat op je smartphone, en eveneens is je toestel voorzien van de nodige hardware en software om alles mogelijk te maken. De Continuum software zelfs is gebaseerd op Windows 10. Het ziet er grotendeels helemaal hetzelfde uit, eigenlijk. Alleen de werking is verschillend: zo zijn er een aantal functies die bijvoorbeeld niet aanwezig zijn.

Ecosysteem

Wat verder nog ontbreekt in Continuum is de mogelijkheid om desktop applicaties te installeren. Alle applicaties die je kunt gebruiken, staan op je smartphone. Dit is mogelijk omdat Microsoft ervoor heeft gezorgd dat wanneer een nieuwe mobiele applicatie ontwikkeld wordt, de ontwikkelaar relatief makkelijk de applicatie ook compatibel kan krijgen voor Continuum.

Hoe Continuum nu echt werkt, wat je ermee kunt doen en wat wij ervan vinden vertellen we je in onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters