Microsoft Lumia 950 videoreview

Naast de Microsoft Lumia 950 XL, heeft Microsoft vorig jaar ook de Microsoft Lumia 950 aangekondigd. Wat dit toestel allemaal te bieden heeft, gaan we je vertellen in deze video.

Ontwerp

Net zoals zijn ‘grotere broertje’ is de Lumia 950 voorzien van een plastic ontwerp, met verwisselbare achterkant. Gezien de prijs van het toestel hadden we dit graag anders gezien, al is het toestel wel niet lelijk te noemen. Handig aan de verwisselbare achterkant is dat je zo makkelijk de accu van het toestel kunt verwisselen en het geheugen uitbreiden met een micro-sd kaartje.

Windows 10 Mobile

Wanneer je een Lumia smartphone koopt dan doe je dit onder anderen voor het besturingsysteem: Windows 10 Mobile. Dit is de nieuwste versie van Microsoft’s mobiele besturingssysteem, en de Lumia 950 loopt er natuurlijk ook op. In Windows 10 Mobile zijn niet veel visuele veranderingen ten opzichten van WindowsPhone 8.1, maar hier en daar zul je wel een aantal kleine aanpassingen opmerken. Vooral de instellingen zijn grondig onder handen genomen. Voor meer info over Windows 10 Mobile kun je hier terecht.

Videoreview

Naast deze volledige videoreview is er ook een geschreven artikel. Om deze review te zien, kun je hier klikken. Veel aspecten van het gebruiken van Microsoft’s nieuwste Lumia komen naar voren in de review. Zo hebben we het bijvoorbeeld gehad over de irisscanner in de telefoon. Hierdoor zou je in staat moeten zijn het toestel te ontgrendelen door je iris te laten scannen. Daarnaast kijken we ook kort naar Microsoft Continuum; waarover we een speciale video gemaakt hebben.

Veel Lumia’s kregen kritiek op de software van de telefoons. Windows 10 was Microsoft’s antwoord op deze kritiek, tenminste, dat had het moeten zijn. Ook Windows 10 bevat softwarefouten en loopt achter op de hoeveelheid applicaties ten opzichte van de concurrentie. Wanneer je verder kijkt dan deze twee punten zul je zien dat Windows 10 ook bepaalde verfijndheden heeft. Zo krijg je bijvoorbeeld een strakke weer applicatie en een goede videospeler.

Zoals je kunt zien aan deze tekst, heeft het gebruiken van een Windows-telefoon zowel haar voor- als nadelen. Om onze mening te weten te krijgen over dit toestel, raden we je aan de onderstaande video aan te klikken.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters