Microsoft Lumia 950 XL videoreview

In oktober van 2015 kondigde Microsoft twee nieuwe vlaggenschip smartphones aan: de Lumia 950 en Lumia 950 XL. In deze video gaan we je meer vertellen over de grootste van de twee: de Microsoft Lumia 950 XL.

Als grootere variant van de Lumia 950 reeks, heeft de Lumia 950 XL een mooi 5,7-inch quad-hd amoled display meegekregen. Het scherm kan licht genoeg staan, kleuren worden goed weergegeven en de kijkhoeken zitten gewoon goed. Verder is de Lumia 950 XL voorzien van de 64-bit octa-core Snapdragon 810 processor met 3GB werkgeheugen en 32GB opslag dat uitbreidbaar is met een micro-sd kaartje. Dit laatste vinden we leuk: meestal heeft een high-end smartphone de optie niet meer om het geheugen uit te breiden. Omdat het geen geheim is dat de Snapdragon 810 last heeft van overhittingsproblemen, heeft Microsoft ervoor gekozen de Lumia 950 XL te voorzien van iets wat lijkt op waterkoeling. Volgens Microsoft moet dit ervoor zorgen dat het toestel ten allen tijden koel blijft, jammer genoeg is dit niet altijd helemaal het geval. Zelfs met de maatregelen die Microsoft heeft genomen, blijft het toestel warm worden met mindere prestaties tot gevolg. Wat verder niet naar behoren presteert in het toestel, is de batterij: de batterij presteert zeer inconsitent. De ene dag haal je het eind van de dag niet, de andere dan weer wel. We vinden dit jammer aangezien voorgaande Lumia smartphones altijd een goede batterijlevensduur hadden. Wat we wel kunnen bekoren aan de Microsoft Lumia 950 XL is zijn achtercamera. Net zoals bij alle voorgaande high-end Lumia smartphones, kan je zonder enig probleem een mooie foto nemen met de Lumia 950 XL. De sensor waarmee je dit moet doen is 20-megapixel sterk en 3 flitsertjes rijk. Waarom drie in de plaats van twee flitsertjes kunnen we je niet zeggen, we weten alleen dat het 3de lichtje geen grote meerwaarde biedt.
In deze videoreview kom je alles te weten over de Microsoft Lumia 950 XL. Toch liever een geschreven review? Geen probleem want die hebben we hier ook.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters