Microsoft Lumia 950 XL videoreview

In oktober van 2015 kondigde Microsoft twee nieuwe vlaggenschip smartphones aan: de Lumia 950 en Lumia 950 XL. In deze video gaan we je meer vertellen over de grootste van de twee: de Microsoft Lumia 950 XL.

Als grootere variant van de Lumia 950 reeks, heeft de Lumia 950 XL een mooi 5,7-inch quad-hd amoled display meegekregen. Het scherm kan licht genoeg staan, kleuren worden goed weergegeven en de kijkhoeken zitten gewoon goed. Verder is de Lumia 950 XL voorzien van de 64-bit octa-core Snapdragon 810 processor met 3GB werkgeheugen en 32GB opslag dat uitbreidbaar is met een micro-sd kaartje. Dit laatste vinden we leuk: meestal heeft een high-end smartphone de optie niet meer om het geheugen uit te breiden. Omdat het geen geheim is dat de Snapdragon 810 last heeft van overhittingsproblemen, heeft Microsoft ervoor gekozen de Lumia 950 XL te voorzien van iets wat lijkt op waterkoeling. Volgens Microsoft moet dit ervoor zorgen dat het toestel ten allen tijden koel blijft, jammer genoeg is dit niet altijd helemaal het geval. Zelfs met de maatregelen die Microsoft heeft genomen, blijft het toestel warm worden met mindere prestaties tot gevolg. Wat verder niet naar behoren presteert in het toestel, is de batterij: de batterij presteert zeer inconsitent. De ene dag haal je het eind van de dag niet, de andere dan weer wel. We vinden dit jammer aangezien voorgaande Lumia smartphones altijd een goede batterijlevensduur hadden. Wat we wel kunnen bekoren aan de Microsoft Lumia 950 XL is zijn achtercamera. Net zoals bij alle voorgaande high-end Lumia smartphones, kan je zonder enig probleem een mooie foto nemen met de Lumia 950 XL. De sensor waarmee je dit moet doen is 20-megapixel sterk en 3 flitsertjes rijk. Waarom drie in de plaats van twee flitsertjes kunnen we je niet zeggen, we weten alleen dat het 3de lichtje geen grote meerwaarde biedt.
In deze videoreview kom je alles te weten over de Microsoft Lumia 950 XL. Toch liever een geschreven review? Geen probleem want die hebben we hier ook.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters