Microsoft Surface 2 vs Microsoft Surface Pro 2 review

Deze week lanceerde Microsoft de twee opvolgers van haar Surface tablets. Met de Surface 2 gaat de fabrikant de strijd aan in de reguliere tablet-markt, met de Surface Pro 2 levert zij een hybride tussen een laptop en een tablet.

De twee tablets verschillen in net zoveel opzichten van elkaar als dat ze overeenkomsten vertonen. Zo draaien beiden tablets op Windows 8.1, hebben beiden tablets een 10.9-inch Full HD scherm en hebben ze beiden een uitstekende batterijduur. Toch zijn er nog een hoop verschillen tussen de twee. Zo is het Pro-model 400 euro duurder. Of de Surface Pro 2 dat prijsverschil waard is bespreken we in deze vergelijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Lars Vereijken -

  Die gewone variant (dus niet de Pro) is echt pure meuk eersteklas. Heb zelf de fout gemaakt om eerst de RT versie te kopen van de eerste generatie. Gelijk dezelfde dag nog omgeruild voor een Pro-versie. Man man man wat is RT een berg stront van heb ik jou daar. De helft van de websites met een videoplayer werken niet omdat je geen externe programma's kan downloaden zodat je alle videoplayers kan weergeven.

  Spotify, waar de fuck is Spotify? Er is geen app en de webplayer doet het niet. Daarnaast ben je gebonden aan het oervervelende Internet Explorer, dus geen Chrome of Firefox. Daarnaast is de appmarket in en in triest en is het inderdaad sinds kort dat er eindelijk, verdomme, eens een Facebook app is die fatsoenlijk werkt.

  Daarnaast wil je eigenlijk een 64GB, want met 32GB hou je nog maar 15 GB's over om dingen op te zetten aangezien dat debiele windows de helft inneemt. Nu is er een voordeel dat er geen app zijn om erop te zetten, maar wil je wat dingetje doen met foto's, films/video's en muziek dan ben je eigenlijk al gebonden aan een 64GB versie en dan scheelt het nog maar 300 euro met de Pro-versie.

  Mijn persoonlijke ervaring en advies is, mocht je op zoek zijn naar een goedkopere tablet, koop niet de Surface 2. Koop lekker een Galaxy Tab, iPad of weet ik veel welk merk tablet en koop een los toetsenbordje erbij als je een laptop idee wilt creëren. Mocht je op zoek zijn naar een volwaardige laptop met alle voordelen die een tablet biedt, koop dan een Surface 2 Pro en kom a.u.b. niet in de buurt van het misbaksel van een Surface 2, dit zal geen enkele verwachting die je hebt vervullen.

  Man man man daar heb je over 30-40 jaar nog trauma's van en zit je in je hightech schommelstoel je kleinkinderen te vertellen dat je vroeger toen alles beter was een tweede generatie Surface tablet hebt gekocht en dat je kleinkinderen je spontaan uitlachen dat je zo'n misbaksel van een dunne stoeptegel hebt gekocht met een Microsoft logo'tje erop.

  /einde rant

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters