Motorola Moto E 2015 hands-on

BARCELONA – De tweede reeks Motorola-smartphones is compleet! Na de Moto G 2014 en Moto X 2014 is daar nu de Moto E 2015. Dit is de opvolger van de eerste Moto E, die in onze review de maximale score kreeg van tien sterren. De verwachtingen zijn bij ons dus hooggespannen.

We konden daarom ook niet wachten om met de Moto E 2015 aan de slag te gaan. Is de telefoon weer lekker compact? En blijft hij op een kale versie van Android draaien, zodat hij lekker snel is? In deze hands-on probeerden we daar alvast een antwoord op te krijgen.

En het antwoord is veelbelovend. Ja, de Moto E 2015 is nog altijd een lekker compacte smartphone, die dankzij zijn gebolde achterkant lekker in de hand ligt. En: Ja! Ook deze versie van de Moto E draait op een kale versie van Android.

5.0 Lollipop natuurlijk. De hardware is verbeterd. Zo is het scherm met 4,5 inch groter dan zijn voorganger, maar de qHD-resolutie van 540×960 pixels blijft ongewijzigd. Daarnaast heeft de Moto E 2015 een 64 bit-processor. Het gaat hier om de Snapdragon 410-processor, die met vier Cortex A53-kernen een kloksnelheid heeft van 1,3 GHz.

In de smartphone zit 1GB ram en 8GB opslagcapaciteit. Dit kun je met een microSD-kaartje uitbreiden. De camera maakt foto’s in 5 megapixel en aan de voorkant zit nu ook een cameraatje. Deze VGA-camera schiet foto’s in 0,3 megapixel, dus daar moet je niet al te veel van verwachten.

In deze video zie je ons eerste oordeel over de Moto E 2015, die vanaf deze maand voor een adviesprijs van 129 euro in Nederland verkrijgbaar is. Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Menno -

    Ik was de hele tijd op zoek naar een Budget smartphone, en ik wist dat de ”Moto e 2015” er aan zat te komen, maar wat de specs waren wist ik nog niet. Ik heb sinds vorig jaar zelf ook de ”Moto e 2015” mede door jullie. Het apparaat is echt perfect! En daarom is dit mijn favorite video van AllAboutPhones.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Samsung Galaxy S8

‘Deze Samsung Galaxy smartphones krijgen Android 8.0 Oreo’ lees verder

Google komt binnenkort met Project Treble

Waarom je nu moet wachten met het kopen van een Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters