Motorola Moto E 2015 hands-on

BARCELONA – De tweede reeks Motorola-smartphones is compleet! Na de Moto G 2014 en Moto X 2014 is daar nu de Moto E 2015. Dit is de opvolger van de eerste Moto E, die in onze review de maximale score kreeg van tien sterren. De verwachtingen zijn bij ons dus hooggespannen.

We konden daarom ook niet wachten om met de Moto E 2015 aan de slag te gaan. Is de telefoon weer lekker compact? En blijft hij op een kale versie van Android draaien, zodat hij lekker snel is? In deze hands-on probeerden we daar alvast een antwoord op te krijgen.

En het antwoord is veelbelovend. Ja, de Moto E 2015 is nog altijd een lekker compacte smartphone, die dankzij zijn gebolde achterkant lekker in de hand ligt. En: Ja! Ook deze versie van de Moto E draait op een kale versie van Android.

5.0 Lollipop natuurlijk. De hardware is verbeterd. Zo is het scherm met 4,5 inch groter dan zijn voorganger, maar de qHD-resolutie van 540×960 pixels blijft ongewijzigd. Daarnaast heeft de Moto E 2015 een 64 bit-processor. Het gaat hier om de Snapdragon 410-processor, die met vier Cortex A53-kernen een kloksnelheid heeft van 1,3 GHz.

In de smartphone zit 1GB ram en 8GB opslagcapaciteit. Dit kun je met een microSD-kaartje uitbreiden. De camera maakt foto’s in 5 megapixel en aan de voorkant zit nu ook een cameraatje. Deze VGA-camera schiet foto’s in 0,3 megapixel, dus daar moet je niet al te veel van verwachten.

In deze video zie je ons eerste oordeel over de Moto E 2015, die vanaf deze maand voor een adviesprijs van 129 euro in Nederland verkrijgbaar is. Veel kijkplezier!

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters