Motorola Moto E 2015 hands-on

BARCELONA – De tweede reeks Motorola-smartphones is compleet! Na de Moto G 2014 en Moto X 2014 is daar nu de Moto E 2015. Dit is de opvolger van de eerste Moto E, die in onze review de maximale score kreeg van tien sterren. De verwachtingen zijn bij ons dus hooggespannen.

We konden daarom ook niet wachten om met de Moto E 2015 aan de slag te gaan. Is de telefoon weer lekker compact? En blijft hij op een kale versie van Android draaien, zodat hij lekker snel is? In deze hands-on probeerden we daar alvast een antwoord op te krijgen.

En het antwoord is veelbelovend. Ja, de Moto E 2015 is nog altijd een lekker compacte smartphone, die dankzij zijn gebolde achterkant lekker in de hand ligt. En: Ja! Ook deze versie van de Moto E draait op een kale versie van Android.

5.0 Lollipop natuurlijk. De hardware is verbeterd. Zo is het scherm met 4,5 inch groter dan zijn voorganger, maar de qHD-resolutie van 540×960 pixels blijft ongewijzigd. Daarnaast heeft de Moto E 2015 een 64 bit-processor. Het gaat hier om de Snapdragon 410-processor, die met vier Cortex A53-kernen een kloksnelheid heeft van 1,3 GHz.

In de smartphone zit 1GB ram en 8GB opslagcapaciteit. Dit kun je met een microSD-kaartje uitbreiden. De camera maakt foto’s in 5 megapixel en aan de voorkant zit nu ook een cameraatje. Deze VGA-camera schiet foto’s in 0,3 megapixel, dus daar moet je niet al te veel van verwachten.

In deze video zie je ons eerste oordeel over de Moto E 2015, die vanaf deze maand voor een adviesprijs van 129 euro in Nederland verkrijgbaar is. Veel kijkplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Menno -

    Ik was de hele tijd op zoek naar een Budget smartphone, en ik wist dat de ”Moto e 2015” er aan zat te komen, maar wat de specs waren wist ik nog niet. Ik heb sinds vorig jaar zelf ook de ”Moto e 2015” mede door jullie. Het apparaat is echt perfect! En daarom is dit mijn favorite video van AllAboutPhones.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters